ОВО ЈЕ ЛИЦЕ ВУЧИЋЕВЕ ВЛАДАВИНЕ: Велике гужве за бесплатну храну у Београду

0

Редови за бесплатну храну у Београду (Фото: https://twitter.com/DragoslavicM/status/1317843242667233282/photo/1)

Током викенда колектив “Солидарна кухиња” кувао је и делио храну у Београду за оне којима је помоћ најпотребнија.

А да у главном граду има многих којима је храна потребна, показале су велике гужве које су се направиле у близини Вуковог споменика – и у суботу, и у недељу око 16 часова.

“Солидарна кухиња обезбеђује храну и друге видове помоћи онима којима је она најпотребнија. На свеприсутне проблеме сиромаштва и глади одговарамо солидарношћу и узајамном помоћи”, наводе из овог колектива на свом сајту.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, “Солидарна кухиња” је формирана из потребе да се на свеприсутне проблеме сиромаштва и глади, који нарочито долазе до изражаја у кризним ситуацијама, “одговори солидарношћу и узајамном помоћи”.

Како наводе, активисти Солидарне кухиње учествују у свим активностима које су везане за помоћ: прикупљају средства, набављају, припремају и дистрибуирају храну. Храна се дистрибуира директно најугроженијима, на неколико места у граду.




Колектив наводи и да су организовани на принципима узајамне помоћи и директне демократије, а било каква дискриминација није дозвољена.

“Како верујемо да борба против глади не треба да буде коришћена у сврху рекламе и самопромоције, не сарађујемо са политичким партијама, нити организацијама које претендују да то постану”, наводе из колектива.

Прочитајте још:  Сећамо се жртава холокауста, Београд поносан на своју историју



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *