ОВО ЈЕ ЛИЦЕ ВУЧИЋЕВЕ ВЛАДАВИНЕ: Велике гужве за бесплатну храну у Београду

0
Редови за бесплатну храну у Београду (Фото: https://twitter.com/DragoslavicM/status/1317843242667233282/photo/1)

Током викенда колектив „Солидарна кухиња“ кувао је и делио храну у Београду за оне којима је помоћ најпотребнија.

А да у главном граду има многих којима је храна потребна, показале су велике гужве које су се направиле у близини Вуковог споменика – и у суботу, и у недељу око 16 часова.

“Солидарна кухиња обезбеђује храну и друге видове помоћи онима којима је она најпотребнија. На свеприсутне проблеме сиромаштва и глади одговарамо солидарношћу и узајамном помоћи”, наводе из овог колектива на свом сајту.
Иначе, “Солидарна кухиња” је формирана из потребе да се на свеприсутне проблеме сиромаштва и глади, који нарочито долазе до изражаја у кризним ситуацијама, “одговори солидарношћу и узајамном помоћи”.

Како наводе, активисти Солидарне кухиње учествују у свим активностима које су везане за помоћ: прикупљају средства, набављају, припремају и дистрибуирају храну. Храна се дистрибуира директно најугроженијима, на неколико места у граду.
Колектив наводи и да су организовани на принципима узајамне помоћи и директне демократије, а било каква дискриминација није дозвољена.

“Како верујемо да борба против глади не треба да буде коришћена у сврху рекламе и самопромоције, не сарађујемо са политичким партијама, нити организацијама које претендују да то постану”, наводе из колектива.Нова.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.