„Задуживање Србије је забрињавајуће, увући ће нас у опасну спиралу враћања дуга“ (ВИДЕО)

0

Бранко Павловић (Фото: Јутјуб)

Председник Александар Вучић неће моћи да задржи земљу у Прањанима, јер такав поклон јавном функционеру постаје јавна својина – рекао је адвокат Бранко Павловић, гостујући у емисији „Реч“ продукције Хелмкаст.

У вези слања фотографија за непоштовање ковид мера на вибер број, он је открио могу ли те фотографије послате на вибер користити као доказ на суду, а шта је одговорио погледајте на видео снимку.

Он се сложио са онима који сматрају да је Вашингтонски споразум изјава воље.




– САД ће сматрати веома озбиљно преузете обавезе. То што је потписано је штетно, али Вучић је изложио Србију великим притисцима да се то спроведе. У вези премештања амбасаде у Јерусалим, ми слабимо нашу позицију према државама које нам желе зло, јер оне ће да кажу, „па ти сам не поштујеш резолуцију УН, а тражиш да ми поштујемо твоју“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Павловић је казао да је одредба о годину дана мораторијума на лобирање о повлачењу признања по први пут признање да Србија има то право и да ће то право поново имати након једне године.

Говорећи о томе што је дуг ова власт дуплирала дуг са 13 на 26 милијарди евра, са тенденцијом даљег раста, казао је да је то забрињавајуће.




– Србија троши око милијарду евра годишње само да врати камате, које су на историјском минимуму. Када се заврши период приближно нултих каматних стопа централних банака, и онда ћемо имати нова задуживања по неповољнијим стопама и то ће нас у вући у једну спиралу великог враћања. А оно у шта си инвестирао не даје ти прилику да из тих средстава враћаш кредите, и то је врло опасно – казао је Павловић.

Прочитајте још:  Интервју сјајне Соње Савић од пре 20 година (Видео)

Он је рекао да је један проблем што корупцијом и пљачкањем се троши много више новца од кредита.
– Друго је што те послове ионако раде наше фирме као подизвођачи, то значи да нам кредити нису били ни потребни. Могли смо се задужити код НБС у динарима – тврди Павловић.

У уређеним друштвима, како је рекао, казна не служе за пуњење буџета, већ да се одређено понашање исправи, док је код нас то обрнуто.




Како је рекао, порези на имовину су превисоки и неприхватљиви.

– Јер ако ја паре држим код себе, немам пореза. Ако за те паре купим стан, ти ми наплаћујеш сваке године порез. Зашто? Ви ми тако умањујете имовину – примећује Павловић.

Како је рекао, продаја Комерцијалне банке је неоправдана и ризична објаснивши и зашто.
– Народна банка још увек може да стопира продају – казао је.

Павловић је оценио као скандалозно како су људи из владе напали чланицу Савета за борбу против корупције Јелисавете Василић, а шта је рекао о Андреју Вучићу можете да погледате у емисији.

Он је рекао да је корупција сада „законита“, јер се сада ради директном погодбом и огроман број уговора је тајна.

Павловић је открио тајну како је постао на три месеца директор Агенције за приватизацију, ко га је позвао, и како је брзо „зглајзнуо“, а по први пут је открио и колико милиона евра је износила „непристојна понуда“ коју је тада добио да као директо намешта приватизације.



Правда.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *