ХИТНО СТОПИРАЈТЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА! Умрло 25 људи! Шта се ово дешава?

2

Вакцина (Фото: Sputnik / Nikolay Hiznyak)

Лекари у Јужној Кореји позвали су власти да паузирају кампању вакцинације против сезонског грипа након што је пријављено да је најмање 25 особа преминуло после примања вакцине. Власти у Сеулу одбијају да суспендују вакцинацију тврдећи да нема доказа да су смрти повезане са вакцином.

Најмање 22 преминулих, укључујући и 17-годишњег момка, били су део кампање бесплатне имунизације 19 милиона тинејџера и старијих грађана.

“Број преминулих јесте порастао али наш тим сматра да је мала вероватноћа да су те смрти резултат вакцинације”, рекао је директор Корејске агенције за контролу и превенцију болести, Јеонг Еун-кјеонг.




Вести да је после вакцинације преминуло више особа узнемириле су грађане, већ забринуте због новог таласа пандемије коронавируса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Разумем и жао ми је што су људи забринути. Истражујемо шта се догодило и размотрићемо цео процес, од продукције до дистрибуције”, рекао је министар здравља Парк Неунг-ху. Он је, међутим, одбацио могућност да се суспендује програм вакцинације на неко време док се не утврди разлог толиког броја преминулих.

Са друге стране, Корејско лекарско удружење позвало је владу да привремено стопира све програме имунизације како би уверили јавност да су вакцине безбедне. Власти су то одбиле навевши да је прелиминарна истрага првих шест преминулих показала да не постоји директна веза између смрти и вакцина, као и да никаква токсична супстанца није пронађена у вакцинама.



Извор: Еспресо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ХИТНО СТОПИРАЈТЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА! Умрло 25 људи! Шта се ово дешава?

  1. Стопирају зато што је премало умрло, како смањити популацију на фртаљ златне милијарде са тако малим морталитетом, смрт мора бити последица рака а умирање што болније и дуже како би се пацијенту извукао сав новац из породице за безуспешно лечење

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *