Русија се претвара у државу Великог брата

2

(Фото: Shutterstock)

Центар организације друмског саобраћаја главног града РФ (Москве) поставио је на сајт јавних набавки тендер за избог предузећа, која ће модернизовати мобилне комплексе. Реч је о скоро 60 микроаутобуса, на чијим ће крововима бити постављене камере, пише „Комерсант“.

Овај центар је поставио на сајту јавних набавки тендер за избор предузећа, које ће извести „радове на модернизацији мобилних комплекса фото и видео снимања нарушавања правила саобраћаја“ (нешто као „око соколово“ у Београду). Максимална сума уговора је 98,1 милон рубаља. Реч је о модернизацији 59 микроаутобуса на бази „Форда Транзит“ и „Газеле Некст“, на чијем крову су постављене камере.

Из услова тендера следи, да је неопходно да камере региструју 50 нових кршења прописа, у која спадају и кршења режима самоизолације у режиму карантина (чл. 6.3 КоАО Русије). (А како другачије него помоћу софтвера за препознавање лица !!!)




У Москви се тај члан није примењивао, лицима у прекршају се писала казна по члану 3.18.1 КоАП Москве. Висина казне за кретање без пропуснице (у партизанским филмовима швабе су то звале „аусвајс“) је био 5000 рубаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У „Центру за организацију друмског саобраћаја“ новинама „Комерсант“ су оправдали додавање дужности распознавања лица која крше самоизолацију тиме, што „стационарни и мобилни комплекси морају радити у једновременом (синхроном) режиму, и зато је у току планска надоградња софтвера“.

Да напоменeмо да је члан о кршењу режима изолације био уведен у „Кодекс о административним прекршајима“ у априлу ове године. Максимална казна за грађане је 300.000 рубаља а за организације 1 милион рубаља.

Прочитајте још:  Запорожје: Оштећено складиште муниције украјинских терориста

Москва – трећи Рим ? А-ха…



Превод са руског: Сарадник “Борбе за веру” В.Ј:

Извор: https://hightech.fm/2020/10/15/camera-moscow

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Русија се претвара у државу Великог брата

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *