Војвођански сељаци: Без везе са властима ни хектар земље не можемо да добијемо!

0
Pixabay

Наводи Јелисвете Василић из Савета за борбу против корупције о жалбама војвођанских паора, према којима су државну земљу међу собом „расподелили људи умрежени са владајућом Српском напредном странком и Социјалистичком партијом Србије“, су истинити, тврди Милован Папић из Kлека.

Он је у интервјуу за нови број НИН-а рекао да ни премијерка Ана Брнабић не ради у корист војвођанских паора, „већ великих нових феудалаца, крупних капиталиста који су то постали преко ноћи захваљујући власти“.

Папић додаје да је земља у Војводини „расподељена по рејонима“ и да само десетак особа „пролази“ на лицитацијама за пољопривредно земљиште.
Kазао је и се на целу ситуацију неколико пута жалио Управном суду у Новом Саду, али да се процеси одуговлаче, те да закупци „раде у договору са градским властима, која држи и судове“.

Папић је за НИН рекао да је завршио Правни факултет, али да је одлучио да обрађује земљу, коју је наследио од оца. Милованов отац је обрађивао 60 хектара и школовао њега и сестру, као и остали пољопривредници тог времена, који су живели од обрађивања земље.

„Сад се појављују новокомпоновани бизнисмени који нису никад радили земљу али су на положајима били по фабрикама и комбинатима, сад је све то пропало, све су уништили и само је земља остала“, наводи он.
Додаје и да су села уз границу пуста, иако су куће јефтиније него икада, а да млади одлазе, јер на лицитацији не могу да дођу до државне земље.

Папић каже да је и ове године покушао да учествује у лицитацијама, али да поново није успео да добије ни хектар, док су други узимали по 240 или 400 хектара и то све фиктивно, на туђе име.

„Сигурно све зна и сам врх власти. (Председник Србије) Александар Вучић је долазио у Зрењанин и премијерка Брнабић, такође. Ништа везано за земљу нису говорили, него око отварања фабрике воде. Отварали су више пута исту фабрику, која ни данас не ради“, Папић.нова економија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.