Војвођански сељаци: Без везе са властима ни хектар земље не можемо да добијемо!

0
сутра, село

Pixabay

Наводи Јелисвете Василић из Савета за борбу против корупције о жалбама војвођанских паора, према којима су државну земљу међу собом “расподелили људи умрежени са владајућом Српском напредном странком и Социјалистичком партијом Србије”, су истинити, тврди Милован Папић из Kлека.

Он је у интервјуу за нови број НИН-а рекао да ни премијерка Ана Брнабић не ради у корист војвођанских паора, “већ великих нових феудалаца, крупних капиталиста који су то постали преко ноћи захваљујући власти”.

Папић додаје да је земља у Војводини “расподељена по рејонима” и да само десетак особа “пролази” на лицитацијама за пољопривредно земљиште.




Kазао је и се на целу ситуацију неколико пута жалио Управном суду у Новом Саду, али да се процеси одуговлаче, те да закупци “раде у договору са градским властима, која држи и судове”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Папић је за НИН рекао да је завршио Правни факултет, али да је одлучио да обрађује земљу, коју је наследио од оца. Милованов отац је обрађивао 60 хектара и школовао њега и сестру, као и остали пољопривредници тог времена, који су живели од обрађивања земље.

“Сад се појављују новокомпоновани бизнисмени који нису никад радили земљу али су на положајима били по фабрикама и комбинатима, сад је све то пропало, све су уништили и само је земља остала”, наводи он.




Додаје и да су села уз границу пуста, иако су куће јефтиније него икада, а да млади одлазе, јер на лицитацији не могу да дођу до државне земље.

Папић каже да је и ове године покушао да учествује у лицитацијама, али да поново није успео да добије ни хектар, док су други узимали по 240 или 400 хектара и то све фиктивно, на туђе име.

Прочитајте још:  Док су се Европа и Америка давили у корони Kина без короне освојила Европу

“Сигурно све зна и сам врх власти. (Председник Србије) Александар Вучић је долазио у Зрењанин и премијерка Брнабић, такође. Ништа везано за земљу нису говорили, него око отварања фабрике воде. Отварали су више пута исту фабрику, која ни данас не ради”, Папић.



нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *