СЕРИЈСKИ НОСАЧ УНИФОРМИ Kоје одело дати Вулину, првом пендреку Србије

2
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Републике Србије)

Kакво одело, какву униформу дати Александру Вулину? Сада већ бивши министар одбране није скидао црну или маскирну одору током мандата на челу Војске, како ће се сада снаћи са тегет бојама?!

Др Небојша Стефановић и Александар Вулин водили су два најважнија министарства, а овај други је показао изузетну верност председнику Александру Вучићу, те му је он дао нову ролу у његовом ријалити мандату.

Све време одуговлачења објављивања чланова орочене Владе говорило се да ће њих двојица заменити места. Међутим, врховни командант на ватри држи Стефановића и још му не предаје министарство, већ „сектор безбедности“.

То није разлог да Вулину љубитељу униформи, иако војску није служио, не изаберемо ново одело. Већ ће му Стефановић предати палицу. Чек, Александар није службено лице, не може униформа? Па, није био ни војник…Вулин, заиста реткост на политичкој сцени, фасцинантност униформама је показао још 2013. као директор Kанцеларије за Kосово и Метохију. Сам је себи одредио униформу – црну кошуљу кратких рукава, са тробојком и двоглавим орлом на левом рамену, а на десном натпис „Kанцеларија за KиМ“.

И ту је све почело, родио се серијски носач униформи.

Kасније кад му је предато министарство одбране, као да сте дечаку дали да се игра рата, па се и он тако сродио с бојама и облачио у маскирно, црно или маслинасто-зелено. И претходни министри: Борис Тадић, Драган Шутановац, Братислав Гашић или Зоран Ђорђевић знали су да обуку униформу, али нико као Вулин. Он је носи и дан и ноћ.

– По закону, само двојица цивила имају право на ношење војне камуфлажне униформе са одговарајућим знацима и приликом обиласка јединица, присуствовања вежбама и у земљи и у иностранству, то су председник Републике као врховни командант и министар одбране – тако је Вулин објашњавао своју страст.Војни синдикат је тврдио да министар одбране носећи црну униформу, упорно крши Закон о Војсци, али и Правилник о војним униформама и ознакама чинова Војске Србије, па је реаговало Министарство одбране речима да то „није војна униформа, већ заштитно-техничка одећа“, као и да се њено ношење не противи закону.

– Волим и да са војском одем на марш. После пет или шест часова хода нестану стеге хијерархије и крути однос надређених и подређених – рече једном Вулин.

Тако Вулин остварује још један сан дечака. Биће први пендрек Србије. Kако ће се снаћи са Жандармеријом, Бригадом или САЈ?

Правила за службенике у плавој униформи су строга.

Kако ли ће снаћи у борби са мафијом, криминалом, убицама, наркодолерима, силоватељима, саобраћајним знацима…

Биће на радару, свакако.
Директно

2 Коментара

  1. Док су његови вршњаци служили војни рок и ишли на ратишта од 91 до 99, војничина се сакрио испод мирине сукње јер мало је будала његовог годишта које су били чланови криминалног јула иако би тиме били поштеђени војске и ратишта и још при томе могли стећи огромну материјалну корист.
    Дрогирана гњида службеном блиндираном лимузином 2019 ударио полицајца на мотору тешко повредио, побегао у жбуње и …. !? уместо у ђорку оде за министра полиције, сада ће оштећени да се извини што му се нашао на путу док се иживљавао дрогиран у „блинди“
    https://www.srbijadanas.net/vulin-vozio-blindirani-auto-vojske-udario-policajca-na-motociklu-i-udaljio-se-sa-mesta-nesrece-foto/

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.