Први пут после 20 година Љајић није сео у министарску фотељу!

1
Расим Љајић (Фото: ФоНет)

Мандатарка за састав нове Владе Србије открила је имена свог кабинета, а многима је поред имена Томислава Момировића запало за око да после скоро две деценије Расим Љајић није међу министрима.

Лидер СДПС Расим Љајић одржао је своју реч и након 20 година неће више седети у министарској фотељи.

Што практично значи да први пут после 20 година у извршној власти неће бити Расима Љајића. Подсетимо Љајић је први пут за министра и то у Влади СРЈ изабран 2000. године након петооктобарских промена. Тада је изабран за савезног министра за националне и етничке заједнице.

Затим је био у коордионационим телима Владе Србије за Прешево, Медвеђу и Бујановац, као и за KиМ.
Обављао је и функцију министра за људска и мањинска права, министра за рад и социјалну политику, министра спољне и унутрашње трговине, а био је и потпредседник Владе као и шеф Националног савета за сарадњу са Међународним судом правде у Хагу.

У својој раније датој речи да неће више бити министар Љајић је рекао:

– Постоји више разлога за то, а два су кључна. Први је чињеница да сам пре две године то најавио и неколико пута поновио. Други разлог су учестале оптужбе мојих политичких опонената и овдашње опозиције да сам у свакој Влади и да сам вечни министар – рекао је он и додао да је један од ретких министара који је изашао из Владе, а да није отеран.

Kада је реч о томе чиме ће се бавити даље Љајић је рекао да има много планова, а посебно ће се, како је рекао бавити јачањем његове странке и њене инфраструктуре.Kурир.рс/Објектив

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.