5 намирница богатих пробиотицима за јачање имунитета: Ово је све што вам је потребно ове зиме!

0

Foto: Shutterstock

Пробиотици (живе бактерије које нису патогене или токсичне за људско тело) су посебно важни зими, јер подржавају здравље цревне микрофлоре, јачајуц́и тако имуни систем против болести. Природни јогурт без адитива најбоље одговара вашој свакодневној исхрани: направите га сами и конзумирајте сваки дан за доручак.

Kисели купус

Kласични и најједноставнији елемент зимске исхране може бити невероватно здрав. Kисели купус поред живих бактерија садржи витамине Ц, Б и K и богат је натријумом, гвожђем и манганом. Имајте на уму да не сме бити пастеризован.




Сиреви

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Не могу се сви сиреви похвалити високим садржајем пробиотика. Најефикаснији у овом смислу су гауда, чедар и моцарела.

Мисо

Није ни чудо што се Јапанци могу похвалити одличним здрављем: мисо супа богата је живим бактеријама, а са њом и читава разноликост јела на њеној бази. Додајте порцију мисо супе за ручак неколико пута недељно уместо уобичајене. Ово је врло добра алтернатива јер је мисо богат минералима и елементима у траговима попут мангана и бакра.

Темпех

Овај ферментисани сојин производ доступан је у продавницама органских намирница. Темпех је направљен од целог пасуља додавањем фермента културе гљива Рхизопус олигоспорус. Данас вегетаријанци темпех често користе као замену за високо протеинско месо.



harpersbaazar.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *