ШТА ТУ НИЈЕ НОРМАЛНО? – Број оболелих од грипа ове године пао за 98 одсто широм света

1
(Фото: EPA-EFE Christian Bruna)

Број заражених грипом ове године пао је за 98 одсто широм света, разбијајуц́и страхове од појаве „твиндемије“, укрштања грипа и вируса корона.
Иако за грип не постоји масовно тестирање као за вирус корона, Светска здравствена организација наводи да подаци широм света показују драстичан пад случајева грипа у свету, пише Питер Ендрјуз, генетичар и новинар који се бави науком, у ауторском тексту за РТ.

Kао пример наводи Аустралију, где је од јула, када је у тој земљи врх сезоне грипа, до данас забележен само један случај. Слично је у многим земљама, где је на Јужној хемисфери грип потпуно нестао иако му је била сезона.

Ендрјуз тврди да постоје три могуц́ности зашто је то тако.

„Прва је да је грип нестао јер су лекари и научници погрешно класификовали друге респираторне болести као ковид-19. Међутим, таква теорија се тренутно третира слично као она о равној Земљи“, наводи он.

Друга је да је ковид „загушио“ грип.

„Изгледа да не можете бити болесни са два вируса у исто време. Недавна студија Универзитета Јејл наводи да од 13.000 пацијената који су лечени од респираторних болести, нико у исто време није имао и вирус који изазива прехладу и онај који изазива грип. Чак је утврђено да је плуц́но ткиво, које је било изложено вирусима изазивачима прехладе, отпорно на вирус грипа“, пише Ендрјуз.
Научници се противе овој теорији, каже Ендрјуз, јер ковиду није било изложено више од петине популације, па би сви остали могли да буду погодни да добију грип.

„Међутим, ако нису у праву, и ако је ковид много распрострањенији него што се мисли, „загушење“ вируса је релевантна теорија зашто нема грипа. Мада остаје питање зашто је вирус САРС KоВ-2 „нађачао“ вирус грипа“, пише овај генетичар и новинар.

„Трец́а могуц́ност је објашњење које дају научници, да мере уведене због пандемије вируса корона, као што су ношење маски, физичко дистанцирање и карантин, спречавају и грип. Међутим, онда остаје питање – због чега те мере тако добро делују против грипа, а вирус корона се шири огромном брзином“, наводи Ендрјуз,

Додаје да заговорници ове теорије имају објашњење да су људи са ковидом заразнији него они са грипом, јер корона има дужи инкубациони период и један заражени њом може да зарази више људи него човек који има грип.

„Чак и да је све то тачно, остаје без одговора питање зашто је грип скоро потпуно нестао“, наводи Ендрјуз.Вебтрибуне

1 Коментар

  1. Па овај политички вирус је грип…Посебно је питање зашто су нацистичке убице и пљачкаши дубоке државе свесно створили вештачки вирус и пустили га да делује као обичан грип али својом геноцидном пропагандом у циљу стицања енормног богатства или тачније ПЉАЧКЕ та дубока држава преко своје купљене СЗО ствара страх, панику како би продали своје тестове, лекове и на крају своје смртоносне вакцине. Још пре 5 година гејтс је јавно изјављивао да ће они дубока држава морати да преко вакцине смање број људи на планети земљи и то у огромном броју како би само они створили ру јединствену владу света и користили природна богатства на планети земљи. Зато сад нико неће да пише да је ово грип јер су узели паре од тих нацистичких убица и пљачкаша да својим писањем и ширењем страха шире лажну пропаганду гетса који представља у том делу нацистичку дубоку државу.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.