НЕПОЗНАТА ИСТОРИЈА: Срби су насељавали Балтик и територије данашње Немачке, Пољске и Чешке

0

Миодраг Милановић је прошле године објавио запажену књигу “Срби у позној антици и раном средњем веку”.

Недавно се појавила и “Историја Ванала, Венеда и Бодрића”, ирског историчара Томаса Њуџента, историопис о Србима са севера Европе, коју је приремио и штампао у издавачкој кући Вандалија, специјализованој за наслове о древној српској историји.

У интервјуу за Хелмкаст Милановић се осврће на ова два наслова напомињући како је читатељство у Србији први пут у прилици да нешто више и подробније сазна о Србима који су насељавали Балтик и територије данашње Немачке, Пољске и Чешке.

Такође, даје увид у богатство писаних извора који сведоче о доласку Срба на Балкан, у питању су, углавном, сиријски и грчки хроничари и историчари.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




У разговору се осврће на неке заблуде као што су тврдње да су Срби наследници древних Винчанаца или да су заправо Илири, Готи, Гети итд. закључујући како за те тврдње нема основа.

Срби су древан народ, њихово име се прво помиње у историји индоевропљана и бесмислено је српску богату историју мешати са историјом било ког другог народа поготово је присвајати како то раде неки псеудоисторичари.

ВИДЕО:



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *