Велике колоне турске војске крећу у нови напад на Сирију!

0
ердоган

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

Турска се припрема за нову инвазију на северну и источну Сирију, показују недавно забележени снимци код северног сиријског града Сереканије.

Након распоређивања снага џихадиста на прве борбене линије у Ајн Иси и Тал Тамру, сада Турска шаље појачање на периферију, ка дистрикту Зирган на истоку окупиране Сереканије.

У последњих неколико недеља појачали су се напади сиријских Курда на положаје про-турских милитаната и џихадиста у Раки, али и у окупираном Африну.




Турска војска је одговорила снажном артиљеријском ватром на Тал Рифат, Ајн Ису и Тал Тамр.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Курдске снаге SDF-a, YPG-a, YPY-а и Покрета за ослобођење Африна обзнаниле су своју подршку Јерменима у рату у Нагорно Карабаху и најавиле су да ће послати добровољце ако то буде било потребно.

С друге стране, турски председник Реџеп Тајип Ердоган је рекао да ће уколико затреба “Турска покренути акцију да очисти Сирију од свих терористичких група”, мислећи на Курде, а не на ИД или Ал Каиду.



АМН

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *