МАНДИЋ ОШТРО О КРИВОКАПИЋУ: Можда ради по налогу ЦИА!

0
Андрија Мандић (фото: Спутник/Александар Милачић)

Лидер Нове српске демократије (Нова) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) рекао је да је Здравко Кривокапић дошао на чело листе „За будућност Црне Горе“, на предлог „овдашње више црквене јерархије“.

“Иако сам управљао изборном кампањом, градећи архитектуру велике победе, дочекао сам да нас он сада и не познаје. Као, чуо је за нас, али не више од тога.”

“Кривокапић је дошао као предлог овдашње више црквене јерархије за првог на листи наше коалиције. То је био и услов да они подрже нашу листу на изборима. Ако желите нашу подршку, рекли су ми тада и владика Јоаникије и поп Перовић, овог мелемног верујућег човека треба да прихватите на прво место ваше коалиционе листе. Иако су постојале гласине да је оснивач Монитора, као и члан удружења професора под диригентском палицом Миодрага-Мишка Перовића које се залагало за разбијање државне заједнице са Србијом, ми у то нисмо поверовали, па сам прихватио њихову сугестију и са првог места, које по правилу припада председнику најјаче странке коалиције, отишао на последње. То сам урадио јер сам, за разлику од многих, био сигуран у победу. Том мојом одлуком нису били задовољни многи у НСД-у, а посебно наши коалициони партнери у ДФ-у. То је био и услов да они подрже нашу листу на изборима. Ако желите нашу подршку, рекли су ми тада и владика Јоаникије и поп Перовић, овог мелемног верујућег човека треба да прихватите на прво место ваше коалиционе листе”, рекао је Мандић.

Амфилохије хоће да преименује СПЦ у црногорску цркву: СПЦ није српска већ Божија Црква (Видео)

Лидер Нове српске демократије реаговао је на интервју мандатара Здравка Кривокапића за “Недељник”.
“Ја сам прихватио њихову сугестију и са првог места, које по правилу припада председнику најјаче странке коалиције, отишао на последње. То сам урадио јер сам, за разлику од многих, био сигуран у победу. Том мојом одлуком нису били задовољни многи у НСД-у, а посебно наши коалициони партнери у ДФ-у”, рекао је лидер Нове.

Мандић је истакао и да су “добронамерни људи” уверавали да је Кривокапић гласач ДПС-а, али да су они у партији одабрали да верују свештенству које је “топло препоручило”.

Амфилохије: Да није било Руса, Ђукановић не би био председник

“Иначе, поново истине ради, ја тога човека нисам познавао, иако се ради о некоме ко има готово 63 године и никада није у ових двадесет година, од када се ја активно бавим политиком, критиковао ДПС и председника те странке. Међутим, након његовог јавног признања у интервјуу да није гласао опозицију до ових избора, многе ствари су јасније, тако да, што се мене тиче, ништа више није исто”, казао је Мандић.

Лидер Нове је додао и да је, пошто је био на челу Изборног штаба листе “За будућност Црне Горе”, његова дужност била да постави кандидате на листу.
“Не знам да ли је чуо да су у кампањи учествовале хиљаде људи из наших странака, да је готово 5.000 наших активиста чувало изборну победу на бирачким местима, да су биле ангажоване медијске агенције, штампарије, разне компаније, креативни и нашој победи одани професионалци. Претпостављам да зна да је све то коштало 1,5 милиона евра и да је то на крају неко морао да плати. Они који су тражили да буде први на листи нису дали једног цента за кампању, а једнако су новца уложили у изборну победу и сви они који нас вређају и очекују да беспоговорно све предамо онима који су преко ТВ-а пратили нашу борбу или сарађивали са режимом због ситних привилегија”, казао је Мандић.

Он је рекао и да је Кривокапић удаљавајући се од ДФ-а приближава онима који контролишу другу страну.

“Удаљавајући се од нас, очигледно по нечијем налогу са стране, не знам чијем, можда тајкуна, ЦИА-е или амбасада, приближава се онима који контролишу другу листу. Не знам зашто, када је добио част да буде први на листи људи који немају обавезу према било коме, осим према своме народу”, казао је он.

Мандић је рекао и да очекује оцену цркве о интервјуу Кривокапића.

“Да ли је овакав непријатељски наступ у ‘Недељнику’ моралан и људски, нека оцене људи из Цркве који су нам га препоручили, али знам да политички то, свакако, неће проћи”, навео је лидер Нове.

Прочитајте још: vijesti.me

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.