Почиње изградња још једне фонтане у Београду

1
Foto: Beoinfo

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су припремни радови за изградњу фонтане на платоу код Цветног трга почели ових дана.

Навео је и да ће сама изградња трајати до краја фебруара у зависности од временских услова, преноси Беоинфо.

„Фонтана ће бити површине четрдесет квадратних метара, а биће састављена од две целине. Једна је плато са вертикалним млазевима између којих може и да се пролази, а друга се састоји од камених кубуса и пет малих базена различитих димензија са плитком водом. Фонтана је пројектована као преливна, а млазнице ће бити у три реда са по шест, пет и четири млазнице које ће бити постављене наизменично. Режим рада предвиђа могућност подешавања висине млазева од 30 до 120 центиметара „, прецизирао је Весић.
Он је посебно нагласио да ће се ова јединствена фонтана налазити искључиво на бетонском делу Цветног трга.

„То је веома важно јер на тај начин неће бити угрожено дрвеће и постојећа зелена површина“, истакао је заменик градоначелника.

Он је навео да је инвеститор је Град Београд, односно Секретаријат за комуналне и стамбене послове, а донатор компанија „Водавода“ д.о.о. Мионица.Б92

1 Коментар

  1. Ха, ха … како им се жури да отворе фонтану у фебруару?!? Изгледа глупо али ипак није.
    Па то је хладни зимски месец када је вода одмрзнута и смрзнута то јест мења агрегатна стања баш као што ће и новац њој намењен. Испари, кондензује се и замрзне на њиховим иностраним рачунима.
    Значи ипак није „фонтана“ у питању него међународни зајам који морају што пре подићи под неким изговором није важно колико био глуп, важно је доћи до % од посла и допунити своје приватне рачуне у иностранству.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.