Почиње изградња још једне фонтане у Београду

1

Foto: Beoinfo

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су припремни радови за изградњу фонтане на платоу код Цветног трга почели ових дана.

Навео је и да ће сама изградња трајати до краја фебруара у зависности од временских услова, преноси Беоинфо.

“Фонтана ће бити површине четрдесет квадратних метара, а биће састављена од две целине. Једна је плато са вертикалним млазевима између којих може и да се пролази, а друга се састоји од камених кубуса и пет малих базена различитих димензија са плитком водом. Фонтана је пројектована као преливна, а млазнице ће бити у три реда са по шест, пет и четири млазнице које ће бити постављене наизменично. Режим рада предвиђа могућност подешавања висине млазева од 30 до 120 центиметара “, прецизирао је Весић.




Он је посебно нагласио да ће се ова јединствена фонтана налазити искључиво на бетонском делу Цветног трга.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То је веома важно јер на тај начин неће бити угрожено дрвеће и постојећа зелена површина”, истакао је заменик градоначелника.

Он је навео да је инвеститор је Град Београд, односно Секретаријат за комуналне и стамбене послове, а донатор компанија “Водавода” д.о.о. Мионица.



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Почиње изградња још једне фонтане у Београду

  1. Ха, ха … како им се жури да отворе фонтану у фебруару?!? Изгледа глупо али ипак није.
    Па то је хладни зимски месец када је вода одмрзнута и смрзнута то јест мења агрегатна стања баш као што ће и новац њој намењен. Испари, кондензује се и замрзне на њиховим иностраним рачунима.
    Значи ипак није “фонтана” у питању него међународни зајам који морају што пре подићи под неким изговором није важно колико био глуп, важно је доћи до % од посла и допунити своје приватне рачуне у иностранству.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *