Француска полиција пустила из притвора осумњиченог за напад на свештеника

0
срби

EPA-EFE/IAN LANGSDON

Мушкарац, који је задржан у суботу у оквиру истраге случаја о нападу на свештеника у Лиону, пуштен је на слободу, саопштила је агенција Франс прес позивајући се на тужилаштво.

Тужилаштво је у суботу саопштило да је приведена једна особа која би могла да одговара првим сведочењима сведока.

„Нема доказа који би га повезали са нападом“, саопштило је тужилаштво, истичући да му здравствено стање не дозвољава да остане у притвору.

Тужилаштво Лиона је, након рањавања свештеника, покренуло случај о покушају убиства. Градоначелник Лиона изјавио је да мотиви нападача још увек нису утврђени, истичући притом да у овој фази није искључена ниједна верзија онога што се догодило.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, православни свештеник рањен је у суботу увече из ватреног оружја испред грчке цркве у Лиону, а нападач је побегао. Локални медији су саопштили да је француска полиција ухапсила у недељу осумњиченог нападача.

Свештеник је погођен у стомак два пута док је затварао цркву и помоћ му је пружена на лицу места због рана опасних по живот.

Инцидент се догодио два дана након што је у Ници нападач који је викао „Алаху Акбар“ (Бог је највећи) одрубио главу жени и убио још двоје људи у цркви, а две недеље пошто је наставнику који је на часу показивао карикатуре пророка Мухамеда у предграђу Париза одсекао главу осамнаестогодишњи Чечен.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *