ХАОС У АМЕРИЦИ СВЕ ИЗВЕСНИЈИ Американци очекују немире! Припреме у току! (ВИДЕО)

2

Протести у Америци

Заблиндиране банке, продавнице, локали, постављене заштитне ограде – овако се грађани Сједињених Америчких Држава припремају за могуће нереде након што се сазна победник данашњих председничких избора.

Како нам јављају читаоци из САД, становници Њујорка, Чикага, Вашинготина, али и осталих градова спремају се за најгори сценарио.

Постоји бојазан да ће након објављивања резултата избора доћи до грађанског незадовољства и побуне која ће се пренети на улице америчких градова, за шта се покрет Антифа унапред сумњичи.




Противници су акција које сматрају ауторитарним, хомофобним, расистичким или ксенофобним. Иако Антифа није повезан с левим организацијама, а неке од њих тај покрет, према писању Њујорк тајмса, сматрају отпадничким, његови чланови понекад раде са локалним активистичким мрежама, попут покрета Окупирај или Црни животи су важни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На великом броју радњи, које се налазе на Петој авенији, на могућем директном удару потенцијалних нереда, постављене су заштитне дрвене даске, а на некима и блиндирана врата.

Масовне демонстрације су букнуле широм Америке још летос, а демонстранти су тражили правду за Џорџа Флојда – Американца, који је преминуо током хапшења у Минеаполису.




Оне су се након тога наставиле и већ месецима се на улицама америчких градова сукобљавају припадници различитих група.

Стога постоји бојазан да ће се тај сукоб и незадовољство наставити, пренети на ниво председничких избора и преплавити присталице Трампа и Бајдена и вечерас.

Грађани САД данас на председничким изборима бирају између актуелног шефа државе, републиканца Доналда Трампа и кандидата демократа Џозефа Бајдена коме анкете и кладионице дају предност.

Прочитајте још:  Бајден зна да ће Украјина пропасти - бивши амерички шпијун



Извор: direktno.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ХАОС У АМЕРИЦИ СВЕ ИЗВЕСНИЈИ Американци очекују немире! Припреме у току! (ВИДЕО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *