Владика јоанакије (Фото: https://m.cdm.me/)

Епископ будмиљанско никшићки Јоаникије позитиван је на коронавирус, сазнаје ЦдМ.

Епископ Јоаникије је прије само два дана, заједно са српским патријархом Иринејом служио литургију и опијело, и говорио на сахрани митрополита црногорско приморског Амфилохија, који је преминуо од посљедица коронавируса 30. октобра. Такође, Јоаникије је био укључен у цијелу организацију спровода Амфилохија, од његовог превожења из Kлиничког центра Црне Горе до Цетиња, па до саме сахране у Подгорици, гђе је био у контакту са не малим бројем особа.

Јавност је виђела да се и поред бројних апела приликом тих обреда мјере Националног координационог тијела у циљу спречавања ширења коронавируса нису поштовале, маску је мало код од свештеника носио, а дистанца се није поштовала.




Слике из Подгорице гђе свештенство и хиљаде грађана, у јеку епидемије коронавируса, љубе руку преминулог митрополита изазвале су чуђење и згражавање не само у Црној Гори и региону, него и шире.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још: 


Надлежни су саопштили да је пред Црном Гором веома тежак и изазован период проузрокован коронавирусом, те да треба очекивати већи број обољелих. Црна Гора из дана у дан биљежи пораст броја обољелих, али и преминулих. Данас је саопштено да је откривено 767 нових случајева корона вируса, те да је тренутно 5020 обољелих.

Прочитајте још:  Миротворац ЕУ уринирао поред српског ратног споменика у Босни

“Имајући у виду озбиљност актуелне ситуације, која поприма забрињавајуће размјере, као и да кључни изазови тек слиједе, изузетно је важно да сви повратимо висок ниво дисциплине и тиме сачувамо своје, здравље медицинског кадра и друштва у цјелини. Треба појачати напоре државних органа и здравственог система и енергичнијом акцијом урадити све да се у највећој мјери заштити здравље грађана Црне Горе”, казао једанас предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, на састанку са предсједником Националног координационог тијела за заразне болести и потпредсједником Владе Милутином Симовићем, министром здравља Kенаном Храповићем, шефом медицинског кризног штаба Нермином Абдићем и директором Института за јавно здравље Бобаном Мугошом.



 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Јоаникије позитиван на корону

  1. Прави тест да је неко оболео од короне НЕ ПОСТОЈИ. Овај тест што се користи је по изјави самог аутора али и стручњака нобеловац само доказ да је тело инфицирано а то може да буде било која болест, прехлад, кијавица, кашаљ, упала грла. Тако да и сам ковид је грип ко сваки други грип па ме интересује кад аутори оваквих текстова крену у хајку колико ли интереса имају да пишу о ковиду ко да је смртоносан а није..Иначе Јоаникије ће се сигурно опоравити а о начину лечења мора да извуче поуку из лечења Амфилохија.

  2. Pa ako nadje nekog nekorumpiranog lekara da ga izleci, ima sanse. Amfilohije im je smetao i uklonili ga, vidimo da im i Joanikije smeta. Kad su mogli trampa da zaraze, mogu svakog da ubiju, kao sto i rade !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *