СВИ ОЧЕКУЈУ ХАОС: Чак 56 одсто Американаца страхује од насиља широм земље након саопштавања резултата избора

0

Америци (Фото: Profimdia)

Анкета You Gov показала је да 56 одсто Американаца очекује ће се њихова земља након саопштавања резултата председничких избора суочити са „појачаним насиље“.

Највећи ризик избијања нереда и насиља после избора је у америчким државама Џорџија, Мичиген, Пенсилванија, Висконсин и Орегон.

Armed Conflict Location&Event Data Project, непрофитна организација која истражује политичкo насиљe и прати више од 80 екстремистичких група, упозорила је ових дана „наоружани недржавни актери представљају озбиљну претњу безбедности САД, а и безбедности америчких гласача“.




Доналд Трамп снажно подржава америчку десницу. У првој тв-дебати са Бајденом он је тврдио да претња насиљем углавном долази с левице: „Готово све што видим – долази са левице, а не с деснице“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још


На фотографији изнад су – у тзв. хавајским кошуљама – више него добро наоружани активисти америчке деснице. Многи од њих се спремају за „други грађански рат“.

Не против Трампове владе већ против Антифе и `ударних група` Black Lives Matter.

Раније амерички екстремисти нису излазили на улице у пуној опреми.



Извор: Fakti.org

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *