Кина се нада сарадњи са новом америчком власти

0

Кина се нада да ће нова администрација у Вашингтону наставити да гради односе са Пекингом засноване на узајамном поштовању, рекао је заменик министра спољних послова Кине Ле Јученг.

„Надамо се да ће нова америчка администрација сарађивати са Кином у том смеру како би се изградили односи без сукоба, без конфронтација, засновани на узајамном поштовању и узајамној сарадњи. Важно је да се обе стране усредсреде на сарадњу“, рекао је кинески дипломата.
Према његовим речима, „Кина и САД имају како простора за сарадњу, тако и несугласице које треба решити и управо на тај начин могу поставити билатералне односе на прави пут“.

„Што се тиче кинеско-америчких односа, став Кине је доследан и јасан. Постоје неке разлике између Кине и САД, али имамо много заједничких интереса и широке могућности за сарадњу. Одржавање и промовисање здравог развоја кинеско-америчких односа је у интересима како Кине, тако и САД. Томе се такође нада цео свет“, резимирао је дипломата.


Прочитајте још: 


Кина се нада да ће нова администрација у Вашингтону наставити да гради односе са Пекингом засноване на узајамном поштовању, рекао је заменик министра спољних послова Кине Ле Јученг.Спутњик

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.