БАЈАТОВИЋ JE ВИШЕ НЕБИТАН ЗА РУСЕ: Ево зашто га је Зорана избацила из кабинета (ВИДЕО)

0
Зоран Новаковић (Фото: HelmCast)

Немци плаћају руски гас два пут јефтиније него Србија. Постоји неколико посредника у транзиту гаса за Србију, и сам бих волео да знам колико их има, јер су уговори тајна, рекао је експерт за енергетику др Зоран Новаковић гостујући у емисији „Реч“ на Хелмкасту.

Говорећи о рударењу биткоина у Србији, открио је да се неки моћници богате јер добијају бесплатно струју коју троше на рударење биткоина.

– Био је и један састанак са представницима ДЕА и ЦИА увозу 2.000 делова опрема за рударење биткоина у Србију, која је потом нестала и њих је занимало куда је отишла та опрема, јер у Србији неко рудари биткоин не плаћајући струју. Без бесплатне струје, нема велике зараде на биткоину – казао је Новаковић, откривајући у емисији и локације у Србији на којима се дешавало рударење без плаћања струје.
Он је такође открио и ко још краде струју у Србији и такође ко су привилеговани, који је не краду, али им се дугови за струју редовно отписују, што можете погледати у емисији.

Он је говорио и о сукобу Зоране Михајловић, која је поново министар енергетике, и директора Србијагаса Душана Бајатовића, и зашто га је избацила из кабинета. Притом је рекао да су обоје „људи који су залутали у те области, а посебно Бајатовић за кога се не зна ни где је радио претходно, и у многим је аферама“.

– Бајатовић није битно име за Русе као што се мисли. Огромни су губици Србијагаса, из буџета Србије је покривен дуг те фирме од милијарду и сто милиона евра – наводи Новаковић.

Новаковић је одговорио и на питање да ли је Рио Тинто опасност по екологију, а онда се бацио на актуелног председника, и некадашњој улози Александра Вучића у Анкетном одбору за трговину струјом.
– Урађена је анализа и дебела фасцикла коју је преузео од покојног Драган Батала Александар Вучић и на основу тих сазнања је формиран Анкетни одбор. Радио је до момента док Курир није објавио моју слику, Драгана Батала и Бобана Петровића и написао, сутра сведоче Батало, Новаковић и Петровић, и сутра већ није било више Анкетног одбора, прекинут је. А били смо припремани и позвани за сведочење. Било је онда само неко гласање, прегласавање чланова Анкетног одбора, али никада није извештај Анкетног одбора предат Скупштини на гласање. Анкетни одбор никад није завршио рад – категоричан је Новаковић.

Новаковић је открио да постоји нова технологија топлотних пумпи, а након улагања у њихово уграђивање, трајно добијате бесплатну топлотну енергију за грејање или хлађење било које куће или зграде. Он је говорио о Турском току, зашто смо уложили милијарду евра кредита у тај пројекат, направили цеви, „али гаса нема“. Ко је за то крив, објаснио је у емисији.

Како је навео, градњом гасовода према Кини, Русија ће избацити многе нафтне играче укључујући САД, јер ће Кина, као највећи потрошач нафте у свету, у великој мери је заменити гасом.

– Али Русија први пут прошле године није више имала највећу зараду од продаје гаса, већ од продаје оружја – казао је гост.

Извор: Правда

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.