Код Завидовића пронађени посмртни остаци српских жртава

0

Сарајево (Фото: Pixabay)

На локалитету Гостовић у мјесту Каменица у општини Завидовићи данас су пронађени посмртни остаци за које се претпоставља да припадају жртвама српске националности са подручја Возуће.

На основу иницијалних информација постоје претпоставке да је ријеч о жртвама српске националности са подручја Возуће за којима се дуго трага, а тачан идентитет биће утврђен ДНК-а анализом, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Процес ексхумације на овом локалитету започет је према налогу Тужилаштва и уз наредбу Суда БиХ и биће настављен и наредних дана.




У саопштењу се наводи да су на терену истражилац Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који у координацији са поступајућим тужиоцем координише процес ексхумације и потраге за посмртним остацима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У процесу тражења и ексхумације посмртних остатака учествују представници Института за нестала лица БиХ, Завода за судску медицину Републике Српске, вјештак судске медицине, потребни радници уз кориштење адекватне механизације.

На терену су и полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ и Полицијске станице Завидовићи који обезбјеђују локацију и врше криминалистичко-техничку обраду доказа и лица мјеста, наводи се у саопштењу.



nezavisne.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *