Код Завидовића пронађени посмртни остаци српских жртава

0
Сарајево (Фото: Pixabay)

На локалитету Гостовић у мјесту Каменица у општини Завидовићи данас су пронађени посмртни остаци за које се претпоставља да припадају жртвама српске националности са подручја Возуће.

На основу иницијалних информација постоје претпоставке да је ријеч о жртвама српске националности са подручја Возуће за којима се дуго трага, а тачан идентитет биће утврђен ДНК-а анализом, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Процес ексхумације на овом локалитету започет је према налогу Тужилаштва и уз наредбу Суда БиХ и биће настављен и наредних дана.
У саопштењу се наводи да су на терену истражилац Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који у координацији са поступајућим тужиоцем координише процес ексхумације и потраге за посмртним остацима.

У процесу тражења и ексхумације посмртних остатака учествују представници Института за нестала лица БиХ, Завода за судску медицину Републике Српске, вјештак судске медицине, потребни радници уз кориштење адекватне механизације.

На терену су и полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ и Полицијске станице Завидовићи који обезбјеђују локацију и врше криминалистичко-техничку обраду доказа и лица мјеста, наводи се у саопштењу.nezavisne.com

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.