Си Ђипинг се захвалио Вучићу што могу несметано да трују народ у околини Бора, док експлоатишу српско злато!

0

Председник Кине Си Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

Поносни смо на чињеницу да смо најбољи пријатељ НР Кине у Европи, али смо срећни и због чињенице што у Кини имамо великог и искреног пријатеља, поручио је председник Србије Александар Вучић путем видео-линка на отварању трећег кинеског међународног извозног Експо сајма у Шангају.

Александар Вучић је изразио захвалност председнику Си Ђинпингу на помоћи Србији у најтежим тренуцима.

“Поносни смо на чињеницу да смо најбољи пријатељ НР Кине у Европи, али смо срећни и због чињенице што у Кини имамо великог и искреног пријатеља”, рекао је Вучић и додао да Србија није велика земља, ни по броју људи, ни територијално, али је велика по свом срцу и по свом пријатељству са НР Кином.

Председник је рекао да је срећан што Србија трећу годину заредом излаже на Експо сајму у Шангају, и учествује у промоцији најбољег из светске економије, као и зато што у години пандемије Србија и Кина бележе 30 одсто увећања своје трговинске размене.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучић је поручио да је идеја “Појаса и пута”, коју је у свет раширио кинески председник Си Ђинпинг, идеја којој је Србија приступила свим срцем.

“Идеја у коју Србија верује. Идеја спајања народа. Како је председник Си већ рекао, да се кинеска цивилизација увек залагала за мир и склад међу народима, тако и Србија мисли да су мир и стабилност, договор између људи и народа оно што треба да гради наша заједница у будућности”, навео је председник Србије.

Изразио је захвалност председнику НР Кине Си Ђинпингу на томе што је свој ауторитет користио да помогне Србији у најтежим тренуцима, и економски слањем својих инвеститора, људи који данас воде рачуна и бригу о српској Железари, и компаније “ХБИС груп” из покрајине Хебеј, али и из компаније “Зиђин”, који воде рачуна о нашем руднику бакра.

Прочитајте још:  ПОТОМАК ПРОРОКА ТАРАБИЋА ЗА ЖИВОТА ОТКРИО ИСТИНУ: Непријатељи Срба су измислили оно за шљиву, ево шта им се стварно приказало!

“Захвалан сам председнику и на изузетном раду његових компанија на развоју инфраструктуре у Србији, од железничке пруге према Будимпешти, до бројних ауто-путева, поручио је Вучић на онлајн отварању Међународног увозног сајма у Кини – “Кина интернешенел импорт експо”.




Додао је да је захвалан и на огромној подршци током пандемије ковида 19.

“Када је са мало које стране помоћ била, ту су били наши кинески пријатељи и ми то никада нећемо заборавити”, истакао је председник Србије.

Изразио је жаљење што представници Србије не могу да присуствују на отварању, али је изразио уверење да ће се у годинама које долазе продубљивати сарадња и искрено пријатељство две земље.

Си Ђинпинг: Ковид задао тежак ударац светској привреди

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг је на отварању сајма у Шангају поручио да је ковид 19 задао тежак ударац светској економији.

“Ове године Међународни увозни сајам се одржава у посебно време. Ковид 19 који је све нас изненадио, снажно је погодио државе и задао тежак ударац светској привреди. У складу са протоколима и мерама за спречавање ширења вируса које су на снази Кина је домаћин овог глобалног трговинског скупа. То показује нашу искрену намеру да поделимо тржишне шансе са светом и допринесемо глобалном економском опораваку”, поручио је кинески председник.

Истакао је и да ће Кина остати посвећена отворености, сарадњи и јединству ради остваривања резултата од којих сви имају користи.




“Ми ћемо доследно повећавати нашу отвореност и истраживати ефикасније начине за повезивање домаћег и страног тржишта. Циљ нам је да кинеско тржиште постане тржиште за цео свет, свима доступно. Тако ћемо моћи да донесемо више позитивне енергије у глобалну заједницу”, поручио је кинески председник.

Прочитајте још:  Вучић је пред одлазак очистио са политичке сцене оне који су га стварали: И сви су нестали у истом дану

Чен Бо пожелела Србији успех на Сајму у Шангају

Амбасадорка НР Кине у Београду Чен Бо рекла је да жели да производи из Србије буду што популарнији на Међународном увозном сајму у Шангају.

Чен Бо је на свом званичном Твитер налогу написала да су на онлајн отварању Сајма говорили председник Кине Си Ђинпинг, председник Александар Вучић и лидери других земаља.

“Председник Си Ђинпинг, председник Вучић и лидери других земаља су се обратили на отварању путем видео-линка. Желим да производи из Србије буду све популарнији на сајму увоза у Шангају,” написала је Чен Бо на српком језику и то на ћирилици.



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *