Светски званичници честитали Бајдену, чека се Вучић!

0

Џо Бајден

Европски и светски званичници, међу којима су Емануел Макрон, Ангела Меркел и Борис Џонсон, честитали су Џозефу Бајдену и Камали Харис победу на председничким изборима у САД.

Немачка канцеларка Ангела Меркел честитала је Џозефу Бајдену и Камали Харис, након што су проглашени победницима председничких избора у САД.




Радујем се будућој сарадњи са председником Бајденом”, рекла је Ангела Меркел у изјави објављеној на Твитеру.

И француски председник Емануел Макрон честитао је Џозефу Бајдену победу на изборима, рекавши да се морају суочити са многим изазовима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Американци су изабрали свог председника. Честитам @JoeBiden и @KamalaHarris! Морамо много тога да урадимо да превазиђемо данашње изазове. Хајде да радимо заједно!”, написао је Макрон на Твитеру.




У име Европске уније Бајдену су честитали шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел и шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ.

“ЕУ још једном наглашава своју преданост снажном трансатлантском партнерству и спремна је да ступи у контакт с изабраним председником, новим Kонгресом и администрацијом”, стоји у саопштењу Европског савета.

Британски премијер Борис Џонсон честитао је Џозефу Бајдену на победи.

“САД су наш најважнији савезник. Радујем се што ћемо радити на заједничким приоритетима”, поручио је Џонсон, преноси Ројтерс.

Бајдену је честитао и председик владе Канаде Џастин Тридо.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *