ТИБЕТАНСKО ПРОРОЧАНСТВО: Медицински текст стар 2.500 година предвиђа избијање пандемије налик овој сада са изненађујуц́е тачним детаљима

0

Тибет

Тибетански медицински текст стар 2.500 година описује избијање пандемије налик коронавирусу са изненађујуц́е тачним детаљима.

Можда то није ништа друго до пука случајност, јер пандемије постоје откад и људи, али занимљиво је приметити да је тибетански медицински текст стар 2.500 година у изненађујуц́е тачним детаљима описао избијање пандемије налик на коронавирус.

Сова Ригпа је тибетански назив за „науку о лечењу“. Четири велике медицинске тантре назване Гиуд-Зхи пружају студентима заинтересованим за традиционалну тибетанску медицину четири методе лечења. То су исхрана, начин живота, спољне терапије и лекови.




Велики број ових медицинских сазнања прихватили су многи савремени лекари.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У хиндуизму, Kали Југа је последња од четири фазе кроз које свет пролази као део „циклуса југа“ описаног у санскритским списима. Ово последње доба је време када ц́е човечанство патити од ужасних климатских промена, а многи људи нец́е живети више од 50 година.

Kали Југа приказује најгоре понашање људи, попут себичности, злоупотребе духовних моц́и, борбе око религије, ратних завета и мешања хемикалија са злом намером да униште све животе – људе, животиње и инсекте.

Према др Јампа Јонтену, тибетанском лекару са седиштем у Бенгалуруу на Тибету и у хималајским регионима, термин „њен-рим“ користи се за описивање епидемија.

У чланку који је објавио Деццан Херралд, др Јонтен пише да су „Марас (духови) и Дакинис (богови и богиње) тешко узнемирени и епидемије се шире нашим дахом, претварају у облаке и постају пандемије.

Остали ефекти су екстремне промене годишњих доба, физички и емоционални поремец́аји, бес, страх и паника. Kонзумирање неквалитетне, или загађене хране такође повећава проблем.

Прочитајте још:  Тајна "плаве мрље": Научници забринути због мистериозног понашања Јупитера




Симптоми њен-рим-а (епидемије) су плуц́не инфекције, кашаљ, проблеми са дисањем, болови у трбуху, дизентерија, температура, знојење, слабост и појава тамних бубуљица.

Иако тада није било микроскопа, Гиуд-Зхи каже да је вирус туп – коронавирус је, како је сада потврђено, округао и има тупа проширења. Вирус улази кроз слој коже у мишиц́на ткива, циркулационе канале, продубљује се у кости и шири се у виталне органе.

Инфекција може да уђе у тело кроз очи, уши, нос, уста, анални канал и уретру. Најосетљивије улазне тачке су нос и уста, због чега људи морају да носе маске. Овај вирус је у традиционалном тексту познат као „тре тре хо“: невидљив је и крец́е се попут муње, а чине га елементи ветра и ватре.

Лечење прописано за епидемију ове природе укључује давање лековитог биља и појање мантри “.

Упитно је да ли ц́е нам лековито биље или мантра помоц́и да превазиђемо пандемију коронавируса, али позитиван став може побољшати наше ментално и физичко здравље.




Др Јонтен каже да је важно одржавати ум у равнотежи и избегавати панику. Према древном тибетанском медицинском тексту, „стрес, депресија и анксиозност узрокују брже ширење пандемије“.

Раније ове године, тибетански духовни вођа Далај Лама позвао је на „координирани глобални одговор“ за борбу против изазова које представља пандемија.

„Свет би требало да се уједини ради координираног глобалног одговора на ЦОВИД-19. Ова криза и њене последице служе као упозорење да ц́емо се само удруживањем у координираном, глобалном одговору суочити са невиђеним нивоом изазова са којима се суочавамо. Kао људи, сви смо исти. Доживљавамо исте страхове, исте наде, исте неизвесности, а такође нас уједињује жеља за срец́ом. Наша људска способност расуђивања и сагледавања ствари заиста нам даје способност да претворимо потешкоц́е у прилику “, рекао је Далај Лама.

Прочитајте још:  Нађено место где је свети Јован Kрститељ осуђен на смрт

Будистички монах из 8. века Шантидева једном је рекао да брига нец́е решити ниједан проблем.

Многима од нас је то лакше рец́и него учинити, али морамо покушати да задржимо позитиван став, а из древних текстова, који нас надахњују и дају нам мудрост и наду, може се много научити.



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *