Ово се зове СРПСКА ДОМИШЉАТОСТ! Легенда која сведочи зашто Србин никад неће пропасти!

0
(Фото: Пиксибај)

Kризне деведесете године показале су у путом сјају колико српски народ уме да буде домишљат и сналажљив и колико далеко може ићи како би преживео беду и сиромаштво.

Народ се тих година углавном снабдевао код шверцера који су робу излагали на улицама, по аутомобилима. Београђани из тог времена памте Булевар револуције, данашњи Булевар краља Александра, као једну од највећих илегалних “пијаца” где су људи продавали све и свашта.

Баш са Булевара долази и једна од најурнебеснијих урбаних легенди Београда која доказује да наш народ никада неће пропасти.
Шетајући по Булевару те “веселе” ’93. године могли сте да видите и људе који су на картонским кутијама продавали сијалице. Ништа ново, ништа занимљиво, рекли бисте. Међутим, један од њих продавао је и оне покварене – прегореле.

Kада је упитан зашто то продаје и ко би нормалан то купио, продавац се насмејао и рекао да се народ “отима” за покварене сијалице.

Шта ће им то, било је логично питање.

– Kако шта ће им, буразеру, па да мењају у фирми – гласио је одговор продавца

Да, Београђани су прегореле сијалице увртали у својим фирмама, а оне “здраве” носили кући, како би уштедели који динар.(дневно.рс)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.