Др Бранимир Несторовић: Ево зашто ових дана треба да једете ЦРНИ ЛУK и KОРИЈАНДЕР

0

др Бранимир Несторовић (Фото: Јутјуб)

Већ данима се Србија налази на листи најзагађенијих земаља на свету. Тешке магле, почетак грејне сезоне само су неки од узрочника што тешко долазимо до даха.

Е ефектима загађења за Блиц је говорио др Бранимир Несторовић, пулмолог, а део у коме је објаснио како би требало да нам изгледа исхрана, преносимо у целости.

Шта у исхрани треба користити како бисмо неутралисали отрове које удишемо?




– Природни антиоксиданси су најбоље решење (од витамина Ц, кверцетина из црног лука, ресвератрола из црног вина). Они антагонизују оксидативне процесе који се убрзавају под утицајем аерозагађења. Исхрана богата воћем и поврћем има одличне ефекте на све животне процесе, од старења до учесталости карцинома и хроничних болести.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Једном сте говорили о коријандеру и његовој способности да купи тешке метале из нашег организма. Kоја је то још превентива како бисмо избегли да нам деца завршавају на кортикостероидној инхалационој терапији?

– Kоријандер спада у јаке антиоксидансе, побољшава функционисање имуног система, снижава шећер у крви. Сок од цвекле уклања све тешке метале из нашег организма, а вода богата силицијумом једина може да уклони алуминијум, кога има у изобиљу у амбалажи и храну (додаје се да продужи рок трајања, јер смањује проценат киселине у производи).



А.Р. / Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *