Генерал Лазаревић: ОВК злочинци пред мајком силовали дете од девет година, па је заклали!

0
Генерал Лазаревић (Фото: Јутјуб)

Терористичка организација ОВК је на територији Косова и Метохије вршила тако сурове злочине да би им позавидели и најмонструознији злочинци. Убијали су све српско, киднаповали, вадили органе у „жутој кући“, силовали, мучили, каже у потресној исповести генерал Владимир Лазаревић, пензионисани генерал-пуковник, некадашњи командант Приштинског корпуса Војске Југославије за време рата на КиМ и НАТО бомбардовања СРЈ, уочи изласка у понедељак, 9. новембра, пред суд за злочине ОВК у Хагу Хашима Тачија и Јакупа Краснићија, некадашњих вођа ОВК.

Затрли читаве породице

Лазаревић истиче да би сваки нормалан човек, поводом суђења овим злочинцима, рекао да је добро ако има правде па макар и закаснеле.

– На Косову су починили масовне злочине, пре све га у смислу етничког чишћења, на десетине насеља су очистили од Срба. Пример ради, само уз Радоњићко језеро у близини Ђаковице, жртве су откриване у језеру, били су и бацани везани жицама и ланцима, налазили су их потопљене у септичким јамама… Јако су се иживљавали над људима. Такође, у једном планинском делу у селу Клечка смо открили крематоријум са 21 српском жраром. Силовали су дете од девет година пре дмајком и заклали је, масакрирали су цивиле у Рачку, киднаповали људе с приватних имања, мало-мало, па су по Косову имали импровизоване затворе… Сами су причали да су убијали све српско, као и нелојалне Албанце. Ма, памет да стане нормалном човеку шта су све радили. Затрли су читаве породице, и српске, и албанске, и ромске… – наводи Лазаревић.
Наглашава и да је 20 година прошло да би међународна заједница схватила да су ти доскора бајни политичари, ослободиоци Албанаца, заправо злочинци и да сада покушају да их приведу правди.

Језива сведочења

О монструозностима које су чиниле вође ОВК на Косову сведочи и Снежана Здравковић Марковић (47) из места Девет Југовића код Приштине, којој су отели и убили оца Томислава, који је тада имао 53 године.

– Тог 24. јуна 2000. мој отац се враћао од нас из Прокупља, где сам ја била с породицом, супругом и децом, назад ка својој кући колима. Иако је био у колони возила, њих десетак, коју су пратили Кфор и Унмик, пресрели су га Албанци неким комбијем, извукли га из аутомобила и одвели – потресно прича Снежана.

Посмртне остатке оца предали су јој на Мердару фебруара 2007. и рекли јој да јој је отац убијен средином јула 2003.

– Патолог је утврдио да је имао повреде лобање, тачније, она му је била масакрирана. А само месец дана након што је отет требало је да напуни 54 године – каже Снежана.
Тридесетдеветогодишња Јасмина Столић 2003. године је остала без бабе с мајчине стране, маминог рођеног брата и оца Љубинка Столића, Слободана и Радмиле Столић.

– Те ноћи, 3. на 4. јун, у Обилићу упали су у кућу, масакрирали их и покушали на крају да запале кућу не би ли уништили тела. Надам се да ће доћи до правде након свих ових година рекла је Јасмина. Председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ Сима Спасић, упркос суђењу, није уверен да ће злочинци одговарати за своја дела.

Тачи и Краснићи не морају одмах да се изјасне о кривици

Бивше воде ОВК Хашим Тачи и Јакуп Краснићи, оптужени за злочине против човечности на Косову и у Албанији 1998-99, данас ће бити први пут изведени пред суд за злочине ОВК у Хагу. Како је предвиђено судским правилима, судија за претходни поступак ће Тачију и Краснићију прочитати оптужницу и питати их да ли желе да се изјасне о кривици. Они се могу, али не морају изјаснити током првог појављивањаКурир

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.