ХИТ! Црногорци из Србије траже од Ђукановића помоћ да сачувају идентитет

2
Црногорска порука: Србе на врбе (Фото: Фото: Facebook/Božidar Čabarkapa)

Црногорски председник Мило Ђукановић примио је данас представнике Црногорског већа, које окупља црногорске исељеничке асоцијације у Србији.

Они су му пренели потребу да матична држава Црна Гора додатно помогне како би се Црногорци ефикасније организовали и одолели, како је то формулисано у саопштењу службе за информисање председника Црне Горе, покушајима да се потру црногорски идентитет и национална свест.
Црногорски председник је нагласио да је приступ Црне Горе увек био одговоран и грађански и оценио да би црногорска заједница својим проактивним ангажовањем у Србији требало да настави да пружа допринос даљем развоју друштва у којем живе, да јача заједништво и свест о свом идентитету.

Ђукановиц́ је исказао спремност за даљу подршку пројектима који су од посебног значаја за црногорску заједницу у Србији, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.


Прочитајте још: 


Представник Црногорског Вец́а Драган Марковиц́ захвалио је Ђукановиц́у и представио му програм и циљеве Црногорског Вец́а у присуству чланова управног одбора, председника удружења Црногораца из Новог Сада Божидара Марковиц́а, председника Националне заједнице из Београда Мирка Зечевиц́а и председника удружења Црногораца југоисточне Србије Милоша Паовиц́а.2 Коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.