ХИТ! Црногорци из Србије траже од Ђукановића помоћ да сачувају идентитет

2

Црногорска порука: Србе на врбе (Фото: Фото: Facebook/Božidar Čabarkapa)

Црногорски председник Мило Ђукановић примио је данас представнике Црногорског већа, које окупља црногорске исељеничке асоцијације у Србији.

Они су му пренели потребу да матична држава Црна Гора додатно помогне како би се Црногорци ефикасније организовали и одолели, како је то формулисано у саопштењу службе за информисање председника Црне Горе, покушајима да се потру црногорски идентитет и национална свест.




Црногорски председник је нагласио да је приступ Црне Горе увек био одговоран и грађански и оценио да би црногорска заједница својим проактивним ангажовањем у Србији требало да настави да пружа допринос даљем развоју друштва у којем живе, да јача заједништво и свест о свом идентитету.

Ђукановиц́ је исказао спремност за даљу подршку пројектима који су од посебног значаја за црногорску заједницу у Србији, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још: 


Представник Црногорског Вец́а Драган Марковиц́ захвалио је Ђукановиц́у и представио му програм и циљеве Црногорског Вец́а у присуству чланова управног одбора, председника удружења Црногораца из Новог Сада Божидара Марковиц́а, председника Националне заједнице из Београда Мирка Зечевиц́а и председника удружења Црногораца југоисточне Србије Милоша Паовиц́а.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ХИТ! Црногорци из Србије траже од Ђукановића помоћ да сачувају идентитет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *