Очистите јетру на потпуно природан начин: Овај напитак проверено избацује токсине и масноће из тела! (РЕЦЕПТ)

0

Shutterstock

Масна јетра је учестала појава, поготово код особа старијих од 50 година. Ако проценат масти у јетри пређе 10 одсто, то значи да је масна и да би требало нешто предузети.

Здравље јетре је од изузетне важности за здравље читавог организма. Уколико јетра не функционише како треба и сви остали органи су угрожени.

У јетри се штетне масноће из исхране претварају у материје које су нам потребне или се филтрирају за избацивање из организма.




Међутим, уколико је количина масти у том органу већа од десет одсто његове укупне масе, тада се ради о поремећају познатом као масна јетра. У том случају долази до запаљенског процеса и могуће је увећање овог органа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У решавању овог проблема може да помогне напитак од јабуковог сирћета и меда.

Разредите кашику јабуковог сирћета са мало топле воде. Додајте мед по укусу. Пијте два пута дневно по једну дозу. Понављати свакодневно у периоду од неколико месеци.

Осим овог напитка, јетру погодује зелени чај, чај од маслачка као и лумун.




Kако би се проблем масне јетре у потпуности решио потребно је направити и промене у исхрани. Лекари саветују да се употреба кофеина сведе на минимум, а уведе неки вид физичке активности.

Водите рачуна и о уносу угљених хидрата и соли, јер претерана употреба може да проузрокује таложење масти у јетри.

Јетра производи ензиме који користе свим органима. Једите намирнице богате сумпором попут купуса и броколија за што већу производњу здравих ензима. Бирајте органску храну и уносите што више витамина и минерала, а најбоље би било путем поврћа и воћа.

Прочитајте још:  Мандарине - воће које треба јести сваки дан!



(Стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *