Изјава Петра Kраља на годишњици „Олује“ показује какав је човек био

0
Petar Kralj FOTO: Printscreen/YouTube

Данас се навршава девет година откад нас је напустио великан српског глумишта – легендарни Петар Kраљ.

Петар Пера Kраљ се родио 4. априла 1941. године у Загребу, као син јединац оца Ђорђа, професора историје у гимназији, пореклом са Баније, и мајке Станиславе, професорке географије пољско-украјинског порекла.

Други светски рат натерао је породицу Kраљ да се пресели – прво у Руму, а потом у Сремску Митровицу где је Петар провео детињство. Гимназију је завршио у Новом Саду, а од дипломирања у Београду овај град му је постао дом.

Ипак, Петар Kраљ никада није заборавио завичај, као ни очев родни крај. Био је чест гост на дружењима избеглица из Хрватске, учествовао је на српским обележавањима годишњица „Олује“ и „Бљеска“ и за своја гостовања никада није узимао новчану надокнаду.
Управо са једног од тих наступа остала је и следећа анегдота…

Приликом једне од годишњица „Олује“, Петар Kраљ је позван да испред Цркве Светог Марка у Београду, рецитује стихове Владимира Назора из песме „Мајка православна“.

Изненада, почео је летњи пљусак. Глумац није имао кишобран, па су се организатори узмували и ускоро пронашли један. Неки човек пришао је Петру Kраљу са отвореним кишобраном како би да покрио, али је овај само одмахнуо главом.

– Бог с вама! Ако испред мене могу да кисну оволике црне мараме, могу и ја – рекао Kраљ и наставио са рецитацијом.Историјски забавник

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.