Хаос у Јеревану: Полиција хапси све који пробију кордон, опозиција тражи оставку Пашињана

0

Јереван (Фото: Foto: Stanislav Krasilnikov/TT)

Припадници полиције приводе све грађане који су у среду дошли на Трг слободе у центру Јеревана, где присталице опозиције одржавају скуп против одлуке јерменског премијера Никола Пашињана да прихвати услове трилатералне изјаве о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху. Учесници протеста захтевају оставку Пашињана због потписивања споразума о Карабаху.

Полиција објашњава своје поступке чињеницом да је одржавање масовних окупљања забрањено у условима ратног стања који је на снази у земљи.

Дописник Спутњика са лица места јавио је касније да су у центру града почели сукоби опозиције и полиције.




​Учесници протеста захтевају оставку јерменског премијера због потписивања споразума о Карабаху.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Окупљени сматрају да је потписивање споразума о прекиду ватре у Карабаху са територијалним уступцима била издаја.

„Ако не протерамо Никола, то ће значити да наш народ нема достојанство“, изјавио је на скупу бивши премијер Јерменије Вазген Манукјан.




Представник странке Дашнакцтјун најавио је стварање одбора националног спаса како би се изашло из тренутне ситуације, али није изнео детаље.

Скуп је требало да се одржи у 13 часова по локалном времену, али је на тргу пре неколико сати већ био постављен кордон полиције који спречава активисте да дођу на Трг слободе. Оне који су већ успели да прођу кордон, полиција притвара.

Нереди и протести у Јеревану почели су током ноћи 10. новембра, након што је премијер Јерменије, заједно са председницима Русије и Азербејџана, усвојио трилатералну изјаву о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху и предаји Азербејџану неколико региона. У Јерменији је ово схваћено као неоснована одлука о капитулацији.

Прочитајте још:  ХАОС КОД ХОРГОША Мигранти насртали на српску војску и полицију, мештани уплашени (видео)



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *