Чисте тело, штите од вируса: 5 основних производа за јачање имунитета!

0

Foto: Shutterstock

Током јесени и зиме, нашем телу су потребни витамини и минерали више него икад раније за борбу против сезонских прехлада и грипа и за јачање имунолошког система уопште. Ове године ово је посебно важно: сада смо сведоци процвата новог таласа коронавируса, који руши пролец́не рекорде.

Прикупили смо 5 основних производа за јачање имунитета који су апсолутно неопходни ове сезоне.

Храна са витамином Ц

Наравно, за подизање имунитета најбоља је храна која садржи витамин Ц. Ту спадају не само уобичајени лимун, поморанџе и други цитруси – према стручњацима, највише витамина Ц има у киселом купусу и паприци. Такође има пуно витамина Ц у разним бобицама. У јесен и зиму, најбоље их је јести смрзнуте, тако да задржавају своје максималне користи.

Ђумбир

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Чини се да сви знају о благодетима корена ђумбира – и саветујемо вам да га редовно конзумирате током сезоне прехладе и грипа. Најлакши начин, а такође и користан за одржавање фигуре, је попити тинктуру од ђумбира свако јутро на празан стомак, пре доручка. Рецепт је једноставан: само насецкајте ђумбир, ставите га у посуду са водом, исцедите лимунов сок и додајте мед, а бочицу оставите преко ноц́и у фрижидеру. Добијену тинктуру можете пити три до пет дана, а затим направити нову.

Бундева

Бундева није најпопуларнији производ за јачање имунитета. Многи људи не знају, али она садржи велику количину бета-каротена, који помаже ц́елијама у телу да међусобно боље комуницирају, што повец́ава функционалност имунолошког система и, према томе, одбрану тела.

Храна са витамином Д

Прочитајте још:  Лечи кожна обољења, проширене вене и смањује ризик од рака: Уље ове биљке свако треба да има у кући!

Нарочито у јесењој и зимској сезони, наше тело нема довољно сунца – тачније, витамина Д. Овај витамин је тешко добити храном. У великим количинама се налази у риби, посебно месу лососа, млеку, ланеном семену и сунцокретовом уљу.

Житарице од целог зрна

Kаша од целог зрна одличан је извор микроелемената који су телу потребни. Влакна која се у огромним количинама налазе у житарицама повец́авају заштитна својства тела. Посебно су корисне овсена каша, хељда и јечам. Савршен су доручак у хладној сезони.



Stil.kurir.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *