(Фото: Depositphotos)

Зимски распуст на целој територији Србије, највероватније ће почети 25. децембра, али због нових околности, могуће је да ђаци полугодиште завше 18. децембра.

Ово су варијанте о којима се размишља у оквиру борбе против коронавируса, али засада нема коначне одлуке, преносе “Новости”.

Према важећем школском календару, ђаци у Војводини свакако треба да се распусте 23. децембра, уочи католичког Божића, а у клупе да се врате 18. јануара 2021.

У централном делу Србије, распуст је планиран у два дела – први део од 31. децембра до 8. јануара, после чега следи викенд, па би први радни дан био 11. јануар 2021. године. Други део зимског распуста планиран је од 1. до 16. фебруара.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Због епидемиолошке ситуације Kризни штаб ће предложити да сва деца истовремено буду на распусту, само је питање који датум ће бити изабран за почетак одмора. Такође, трајање од три недеље, колико је предвиђено за војвођанске ђаке могло би да буде продужено на четири. То не би било ништа ново, јер је претходне две године зимски распуст у фебруару био продужаван за по седмицу због сезонског грипа. Није чак искључена ни могућност да се деца одмарају све до краја јануара – кажу саговорници “Новости”.

Чланови Kризног штаба у више наврата истицали су да не постоје већи проблеми са заразом коронавирусом у школама, јер се све мере спроводе и ђаци и наставници у махом одговорни.

Одлучено је да од понедељка све школе, уместо једном седмично, податке о оболелим ђацима и просветарима школским управама достављају свакодневно. Ти подаци долазе у Министарство просвете које их доставља Kризном штабу.

Прочитајте још:  Деца молитвом оживела мајку

Подсетимо, и основци и средњошколци тренутно су на јесењем распусту који је почео у среду, а траје до понедељка.

Иако овај распуст првобитно није био планиран за средње школе, одлука је ипак промењена због тренутне епидемиолошке ситуације.


[table id=1 /]




Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *