Грујичић прогласио победу у Сребреници, Станивуковић води у Бањалуци

0

Младен Грујичић (Фото: TV 1/Printscreen)

Према подацима Општинске изборне комисије Сребреница са редовних бирачких места, Младен Грујичић, заједнички кандидат српских политичких партија за начелника те општине, добио је 4.365 гласова а његов противкандидат Алија Табаковић, из пробошњачкиих странака, 1.808 гласова.

У податке нису урачунати гласови поштом и у одсуству, преноси РТРС.

Грујичић је прогласио победу, а његове присталице већ славе нови мандат на челу Сребренице, додаје јавни сервис РС.

Црнадак: Опозиција победила у три општине, води у Бањалуци

Потпредседник Партије демократског прогреса (ПДП) Игор Црнадак саопштио је вечерас да ће опозиција у Републици Српској на овим локалним изборима направити преокрет, прогласивши победу у Котор Вароши, Модричи и Босанском Броду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Црнадак је рекао да је, према првим информацијама, ПДП са својим коалиционим партнерима однела победу у Модричи и Босанском Броду. Он је додао и да је велика разлика у Бијељини, где, како је навео, води кандидат Српске демократске странке (СДС) за градоначелника Љубиша Петровић, пренео је портал Клиx.ба.
“ПДП је заједно с коалиционим партнерима направио један озбиљан политички заокрет у РС”, рекао је Црнадак.

Он додаје да многе највише интересује Бањалука, а да судећи по информацијама ПДП, кандидат те странке за градоначелника Драшко Станивуковић води у 90 посто бирачких места.

“По свему судећи, градоначелник Бањалуке ће бити Драшко Станивуковић. Имамо податке који долазе из градских и приградских места и тренд је апсолутно такав”, рекао је Црнадак.


[table id=1 /]




Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *