Рецепт за куване или БАВАРСKЕ кифле (ВИДЕО)

0

Foto: Printscreen youtube/domaći recepti

Около тврђе, а унутра мекане, чим их једном пробате правићете их сигурно поново.

Састојци:

20 г свежег квасца
200 мл воде
200 мл млека
1 кашика шећера
1 кашика соли
800 г брашна
50 мл уља
2л воде
6 кашика соде бикарбоне
1 кашика соли
за посипање сусам, лан, морска со




Припрема:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Загрејати млеко и воду па измрвити квасац и додати шећер. Све промешати. Додати пола брашна, со и пола уља па опет мешати. Постепено додавати брашно и умесити мекано и глатко тесто. Одмах од теста одвајати јуфкице тежине 120 гр, а ако немате вагу онда отприлике мало мање од песнице. Обликовати јуфкице па намазати уљем радну површину, ставити јуфкице, премазати их уљем и оставити да одстоје 10 – 15 минута, таман док припремите смесу за кување.

На ватру ставити воду, соду бикарбону и кашику соли. Док чекате да проври обликује кифле, переце, кајзерице, ђевреке, шта волите. Kада проври спуштајте обликовано тесто, по 3 или 4 комада, да има између места јер ће нарасти. Ако је потребно окрените пажљиво.

Укључите рерну на 200 степени. Плех добро поуљите јер се баварске кифле лепе више него обичне због кувања. Kада кифле нарасту са обе стране, а нарашће већ после 2 – 3 минуте вадите у плех.

Поспите са сусамом, ланом и морском сољу па ставите да се пеку. Готове су када постану браон, потпуно. Негде око 20 минута. Послужите топле или хладне, исто су укусне.


[table id=1 /]




Извор: домаћирецепти.нет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *