Стари рецепт наших бака: Босанске урмашице са орасима су слаткиш за памћење!(РЕЦЕПТ)

0

Foto: Printscreen/ Youtube/Hanuma Kocht!

Потребни састојци:

маргарин 250 г
шећер 200 г
јаја 2 комада
брашно 600 г
прашак за пециво 2 касике
ораси 200 г
вода 7 дцл
шећер 500 г
лимун 1/2

Kако припремити:




Припремити одмах са стране отопљени маргарин, шећер, јаја излупана, брашно и прашак за пециво. Измесати све те састојке да буде од тога тесто. Измешати овим редоследом. У отопљени маргарин прво додати шећер, па јаја, затим мало брашна, прашак за пециво и остатак брашна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У шољу сипати орахе. Урмашице обликовати. Узети мало теста, утиснути у средину два изломљена ораха на пола, направити куглицу од теста и на треницу где је онај део са најмањим рупицама полако притиснути тесто да буде пљоснатог облика. Тесто не сме бити јако тврдо, а ни премекано.


Прочитајте још: 


Урмашице се тако обликоване ређају у неподмазану тепсију једна поред друге са малим размаком између њих. Рерну загрејати на 200 степени. Пећи урмашице у рерни 20 -25 минута док мало не порумене.

Припремити сируп са којим се преливају урмашице. У шерпу сипати 7 дл воде, 500 г шећера и исцедити сок од пола лимуна. Ставити на спорет на ринглу да се загреје да буде врућ сируп. Kада су урмашице испечене, вруће их прелити са тим исто тако врућим сирупом. Оставити их да одстоје што дуже да добро упију тај сируп.

Прочитајте још:  Kако да направите чувени ПИНА KОЛАДА KОKТЕЛ

[table id=1 /]




Суперрецепти

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *