Скандалозно узимање изјава члановима Слоге у Тисза Аутомотиве

0

(Фото: Синдикат слога)

Удружени синдикати Србије Слога најоштрије осуђују незаконито поступање руководства фирме за производњу електричне и електронске опреме за моторна возила “Тисза Аутомотиве“ д.о.о. Сента, погон у Kикинди, јер на најгрубљи начин врше отворени притисак и прогон синдикалних активиста и чланова синдиката „Слога“.

Наиме, ових дана директорка комуникације и руководилац кадровске службе Тисза Аутомотиве, Доротеја Силађи и Изабела Тот – Баги, мађарске држављанке, под изговором недостављања акта о упису у Регистар синдиката у благовременом року (што није пресудно за рад синдиката), врше незаконит притисак на чланство Слоге, позивају их у канцеларију на давање изјава и сачињавају записнике који опасно задиру у нарушавање личних, људских, грађанских и радних права.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У записницима које прилажемо уз саопштење као доказ, постављају се питања: да ли сте члан синдиката Слога, која је ваша функција у синдикату, да ли сте били присутни на седници на којој сте изабрани, у ком месту и у којој просторији је одржана седница, колико је било чланова синдиката, ко је водио записник, ко је председавао и ко су чанови изабрани на функције?




Питамо, са којим правом то раде, за чије потребе и по ком основу и закону?

Постављање оваквих питања (без намере да некога вређамо) сличне су обрасцима из времена националсоцијализма с почетка 20. века, које је у потпуности уништило европски синдикални покрет, а од радника направило послушне јединке, који раде, ратују, ћуте и стварају профит.

Зато, позивамо новопостављену министрку за рад др.Дарију Kисић – Тепавчевић да преко надлежних инспекцијских органа оствари увид у овај скандалозни поступак компаније која крши Закон о раду који је у њеној надлежности.

Прочитајте још:  Ово су српски витезови који су НАТО зликовцима стали на пут…

Такође, позивамо и министарку за људска и мањинска права Гордану Чомић да се јавно огласи и скрене пажњу да ником није дозвољено да крши права запослених, врши отворени мобинг и шикану радника, будући да се и сама годинама уназад као политичар залагала за њихово поштовање, а нашим члановима синдиката је држала семинаре на тему родне равноправности и људских права.

Удружени синдикати Србије Слога се залажу и увек ће се залагати за праведно, отворено и демократско друштво, засновано на начелу владавине права, посебно радних, а не дивљачком друштву чији је једини циљ стварање профита и капитала.


[table id=1 /]




Информативна служба

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *