Скандалозно узимање изјава члановима Слоге у Тисза Аутомотиве

0
(Фото: Синдикат слога)

Удружени синдикати Србије Слога најоштрије осуђују незаконито поступање руководства фирме за производњу електричне и електронске опреме за моторна возила “Тисза Аутомотиве“ д.о.о. Сента, погон у Kикинди, јер на најгрубљи начин врше отворени притисак и прогон синдикалних активиста и чланова синдиката „Слога“.

Наиме, ових дана директорка комуникације и руководилац кадровске службе Тисза Аутомотиве, Доротеја Силађи и Изабела Тот – Баги, мађарске држављанке, под изговором недостављања акта о упису у Регистар синдиката у благовременом року (што није пресудно за рад синдиката), врше незаконит притисак на чланство Слоге, позивају их у канцеларију на давање изјава и сачињавају записнике који опасно задиру у нарушавање личних, људских, грађанских и радних права.

Скандалозно узимање изјава члановима Слоге у Тисза Аутомотиве

Скандалозно узимање изјава члановима Слоге у Тисза Аутомотиве

Скандалозно узимање изјава члановима Слоге у Тисза Аутомотиве

Скандалозно узимање изјава члановима Слоге у Тисза Аутомотиве

У записницима које прилажемо уз саопштење као доказ, постављају се питања: да ли сте члан синдиката Слога, која је ваша функција у синдикату, да ли сте били присутни на седници на којој сте изабрани, у ком месту и у којој просторији је одржана седница, колико је било чланова синдиката, ко је водио записник, ко је председавао и ко су чанови изабрани на функције?
Питамо, са којим правом то раде, за чије потребе и по ком основу и закону?

Постављање оваквих питања (без намере да некога вређамо) сличне су обрасцима из времена националсоцијализма с почетка 20. века, које је у потпуности уништило европски синдикални покрет, а од радника направило послушне јединке, који раде, ратују, ћуте и стварају профит.

Зато, позивамо новопостављену министрку за рад др.Дарију Kисић – Тепавчевић да преко надлежних инспекцијских органа оствари увид у овај скандалозни поступак компаније која крши Закон о раду који је у њеној надлежности.

Такође, позивамо и министарку за људска и мањинска права Гордану Чомић да се јавно огласи и скрене пажњу да ником није дозвољено да крши права запослених, врши отворени мобинг и шикану радника, будући да се и сама годинама уназад као политичар залагала за њихово поштовање, а нашим члановима синдиката је држала семинаре на тему родне равноправности и људских права.

Удружени синдикати Србије Слога се залажу и увек ће се залагати за праведно, отворено и демократско друштво, засновано на начелу владавине права, посебно радних, а не дивљачком друштву чији је једини циљ стварање профита и капитала.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Информативна служба

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.