Срби опет у опасности: Хитно појачати међународно присуство у српским срединама на КиМ

0

(Фото: Depositphotos/ sezerozger)

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић огласио се поводом синоћњег покушаја непознатих особа да у Грачаници запале српску заставу. Поново је позвао да се појача међународно безбедносно присуство у српским срединама.

У саопштењу се наводи да су се екстремисти синоћ осмелили да нападну сам центар Грачанице, где су покушали да спале споменик Милошу Обилићу и српску тробојку и то је спречено спонтаном реакцијом житеља Грачанице.

“Недопустиво је, такође, да у српским срединама на централном Косову и Метохији такозване косовске безбедносне снаге и специјалне полицијске јединице парадирајући оклопним транспортерима демонстрирају силу у функцији застрашивања и онеспокојавања Срба, уместо да се баве обуздавањем албанских екстремистичких група”, наглашава Петковић.




Додаје да формације, које су делом састављене од некадашњих припадника УЧК, не могу бити гаранција безбедности српског народа и ефикасан одговор на појачане провокације албанских екстремиста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Србе на Косову и Метохији молим да у наредним данима буду обазриви али и уздржани како не би давали поводе екстремистима за безбедносну дестабилизацију ширих размера”, поручује директор Канцеларије за КиМ.

Петковић наглашава да су провокације ове врсте посебно опасне у данима када је српски народ у жалости због упокојења Његове светости патријарха Иринеја, због чега они који се старају о безбедности на Косову и Метохији морају осигурати нашем народу да жали у миру.


[table id=1 /]




За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *