Туга српског новинарства: Светлост, стафорд, одрон…: Упишите се у књигу ЖАЛБИ! (Видео)

0

(Фото: Depositphotos/REDPIXEL)

“Грађани су долазили током јучерашњег дана, током службе бдења, уписивали своје утиске и своја сећања, заправо, у књигу жалби”, поручила је током укључења новинарка Радио-телевизије Србије из Ниша и тако се “прославила” извештавањем о опроштају од партијарха Иринеја.

Новинарке телевизија чији је главни уредник Александар Вучић “бриљирале” су извештавајући о смрти патријарха Иринеја и опроштају грађана од Његове светости. Заправо, толико су њихове речи биле упечатљиве, да их корисници друштвених мрежа бесомучно понављању. Не, није то због тога што су тако добро урадиле посао, већ што су се обрукале лапсусима.

Све је почело јуче ујутру, када је на телевизији Прва Бојана Ристивојевић, иначе бивша водитељка “Парова”, два пута изговорила “Његова светлост”, а да се притом није исправила.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И то је била само увертира за “блиставо” издање Јоване Јеремић, која се у два дана два пута прописно обрукала. Тако је најпре у петак др Александра Средојевића, протојереја-ставрофора, представила као пса расе стафорд, да би данас одар (место где лежи тело покојника до сахране) побркала са одроном.

Међутим, када је реч о лапсусима, није могло да прође без Радио-телевизије Србије, одакле долази још један бисер.

– Грађани су долазили током јучерашњег дана, током службе бдења, уписивали своје утиске и своја сећања, заправо, у књигу жалби – истакла је дописника РТС из Ниша, уместо да каже “књига жалости”.

Прочитајте још:  Предлози за детаљне измене Закона о оружју и муницији

[table id=1 /]


Директно / Васељенска



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *