Ники Фогт (Niki Vogt): Нови светски поредак кроз ковид-19?

Шта Светски економски форум заиста хоће са својим „великим ресетовањем

За појам НВО, Нови светски поредак чули смо довољно дуго и често. Званично је брендиран као теорија завере. С друге стране, постоје многи показатељи да се управо то догађа. Свако ко прочита расправу о „Великом ресету“ („Great Reset“) са почетком од јануара 2021. године на званичној веб-страници ВЕФ-а Светског економског форума, (WEF (World Economic Forum, Weltwirtschaftsforum) и који гледа иза фасаде лепих речи које звуче дивно, али иза које је чврста, глобална диктатура умотана у чоколаду, не може а да не види да се ствари заиста крећу у правцу „НВО“.

Шта је СЕФ? (Светски економски форум)

Основан 1971. године од Клауса Шваба, (1971 von Klaus Schwab gegründet) клуб најбогатијих људи (од милијарде навише) и великих корпорација које највише уништавају природу састаје се једном годишње у Давосу (Davos) у кантону Граубинден (Graubünden, Швајцарска). Споља се СЕФ представља као апсолутни филантроп (пријатељ људи), али управо је супротно. Нема више сиромаштва, пренасељености и нема више болести, неће бити уништења природе. Супер богати сликају свет у најлепшим бојама, поштено, свака особа је важна. Апсурдно? Заиста јесте!
ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Максималнио цинично, ово се ни у ком случају не би требало игнорисати. Годинама, готово сви важни светски шефови влада ходочасте на годишњи скуп (ове године је био одржан у јануару) како би одали поштовање корпорацијама и милијардерима. Све за велики циљ – свет треба довести у боље стање.

Норберт Херинг (Norbert Häring), бриљантни економиста и аналитичар, проучавао је ову тему. У свом чланку о сјајном „великом новом старту“ он пише:

(in seinem Beitrag über den tollen „Großen Neustart“)

”Клуб најбогатијих људи и највеће корпорације које уништавају природу, желе „Велико ресетовање“, желе сјајни нови почетак. Уместо сиромаштва, болести, пренасељености и уништавања природе, мегабогати нам обећавају један фер свет у хармонији са природом. Апсурдно? Да. Цинично? Наравно. Игнорисати? Ни у ком случају.

Такође се укратко дотиче и тога, како ти човекољубиви чланови тог клуба све више постају богатији и моћнији и како се те њихове племените активности одвијају у свету: Светска банка је поставила себи као стратегију да промовише само такве развојне пројекте чијом ће реализацијом, компаније чланице овог клуба зарађивати новац.

Уједињене нације (УН) постале су веома зависне од новца корпорација и практично више не могу учинити ништа што не би промовисало њихове интересе или чак нешто против њих. (против СЕФ-а). Чак и међународни монетарни фонд (ММФ) сада прилично бестидно служи мултимилионерима као брава за отварање врата, када треба да се помогне некој сиромашној земљи у тешкоћама или да се процени њен финансијски систем. Пре свега, најпре требају да се уклоне царине, друге трговинске баријере и генерално сви облици државне регулације. Дакле, ова моћна организација светског економског форума већ скоро 50 година ради на томе да овај свет учини бољим.

Прочитајте још:  Њујорк постаје највеће жариште коронавируса на свету
Ево неколико видео-најава које СЕФ жели да користи за промоцију својих циљева, што заправо није баш уверљиво. Занимљиво је да за СЕФ-ове видео-снимке на платформи ” Youtube” нема пуно заинтересованих. Видео је на мрежи више од 4 месеца и има само 369 250 прегледа. Многи канали слободних алтернативних медија су много популарнији.

Ево једне најаве: Велики ресет (Greet Reset)


Коментари испод показују да су разоткривени. Нисам нашла ниједан позитиван. Сви изјављују да је овај план застрашујући нови светски поредак у свом најчишћем облику, који жели да пороби човечанство, смањи број становништва и донесе максималан профит моћнима. „Они нуде решења за проблеме које су сами створили“ – је још најблажа оптужба.

Врло је приметно како је ковид-19 тематизован у неколико видео записа и прилога СЕФ-а на такав начин да се не може не осећати, да је ова „пандемија“ веома наклоњена моћницима овог света у њиховим напорима да врше потпуну контролу чак и до најприватнијих области и да на тај начин изграђују структуре угњетавања.
Људима се сваког дана утерује страх, устају са „ корона-бројевима“ и увече одлазе у кревет са „корона-бројевима“. Ко је уплашен, постаје послушан. СЗО је у вези са тим, моћан инструмент и већ дуго је у њиховим рукама захваљујући издашним донацијама Била Гејтса и других.

Преко сат времена дугачка верзија састанка СЕФ-а 14. јула 2020. године о овом и светским проблемима климе и презадужености има чак само 122.661 погледа:

Неколико коментара у наставку:

„Дугови који сте ВИ проузроковали”.

”Загађење које сте ВИ проузроковали”.

”Лажна пандемија коју сте ВИ изазвали”.

”Исцрпљивање ресурса које сте ВИ проузроковали”.

”Уништавање економија које сте ВИ проузроковали”. Да ли да наставим?“

„Лисице објашњавају како ће се добро бринути о кокошкама”.

„Може ли неко поново да ми каже ко је именовао ове психопате?“

„То објашњава зашто глобалисти уништавају мала, а не велика предузећа“

„Видео је глуп, али коментари су сјајни.“

На „YouTube“каналу има још много видео записа cветског економског форума.

( Videos auf dem Youtube-Kanal des World Economic Forum)

Како показују коментари, свима им је заједничко да они уливају страх од такве будућности, онима који су ”будни”. А при томе све се већ – на готово глупо примитиван начин, исполирано до сјаја и представљено као добро и племенито, поклапа са дистопијским романом Олдоса Хакслија (Aldous Huxleys) „Врли нови свет“. Слике садашњости увек се састоје од агресивног низа језивих слика депонија смећа, болести, протествовања мањина, исечених шума, пустиња, уништавања животне средине итд.
Тада се на старом рачунару помоћу дугмета за ресетовање брише лош програм и – хопла! Настаје рај као ”Карл из кутије” (једна фраза у немачком језику) – савршен свет, јата риба ниоткуда у чистом, плавом океану, прелепи зелени пејзажи, срећни, насмејани људи, слатке, задовољне бебе. Рекламни филм је толико срамотан да се човек скоро стиди самога себе.

Прочитајте још:  Председник Бразила Болсонаро одбрусио шефу СЗО: људи умиру после друге дозе! ВИДЕО

За какве нас глупаке сматра ова елита?

Норберт Херинг (Norbert Häring) пише: Да не бисте морали ви то да радите, погледао сам га ја, барем до пола и до краја свог капацитета примања празних фраза. Клаус Шваб нас плаши већ од самог почетка тврдњом: „Сада је време да дизајнирамо систем за после-ко-ронски период“. Генерални секретар УН Гутерес (Guterres ) и принц Чарлс (Prinz Charles) изговарају пуно празних фраза о миру на земљи и складном друштву у хармонији са природом. Ништа о томе како да стигнемо тамо.

Шефица ММФ-а Георгиева (Georgieva) дозвољава мало више отворености када каже да се ради о превазилажењу дигиталне поделе, односно осигурању да америчке дигиталне компаније могу зарадити новац у свим крајевима света. Притом, невољно упада у сарказам, када она, шеф организације која деценијама ради на смањивању социјалних помоћи, нагла-шава како је важно ” улагати у људе, у социјалну чврстину друштва“.

Оснивач ВЕФ-а Клаус Шваб уопштено надувава тему: „Морамо променити начин размишљања“ и применити дугорочну перспективу. Све корпорације треба да раде на еколошким и развојним циљевима и да о томе извештавају. Лака вежба. Велике корпорације су играчи и неће се морати суочити са РЕАЛНИМ казнама ако нису испунили своје циљеве.

Сасвим одвојено од чињенице да се, уз пуно шећернх речи са шлагом, прилично лако до-ступни циљеви, који коштају мало и не ометају пословање, са великом дрскошћу прославили у јавности.

Шеф мастер-картица, Аџаи Банга (Mastercard, Ajay Banga) је бар једном испустио ”мачку из џака”. Да би филантропски, племенити планови успели, компаније морају да интегришу целу ствар у своје пословне моделе, тј. да могу с њима зарађивати. Према господину Аџаи Банги, ово претпоставља велико поверење између „приватног и јавног сектора“, што је „тешко постићи“. Али захваљујући корони, ово поверење се повећало (само ако се он у великој мери не вара!).
И – пазите сад! – „Државе већ сада поверавају компанијама много више података на слободну обраду“. Шта то значи? То значи да подаци, које држава има од нас и које због ”више силе” МОРА добити, уопште нису заштићени и да се на ”сребрном тањиру” достављају корпорацијама на коришћење. А нас при том малтретирају потпуно преувеличаним ГДПР-ом (закон о заштити података личности) ради потпуне заштите података! Од памтивека је тако да моћници желе да напуне своје џепове и приграбе себи моћ. Зашто то једноставно не ураде и зашто се прави такво позориште? Очигледно је да се пажња људи према загађењу, државном дугу, масовном осиромашењу итд. прилично повећала.

Било да сами или под нечијим утицајем, свако на питање одговара другачије. Али плод је зрео и биће пожњевен. Питање је само ко жње, и одговор је јасан. Позорница је постављена и невиђено инсценирана за сјајни ”нови почетак” под најплеменитијим слоганима. Али чињенице показују да се ради о преузимању целе земаљске кугле, природе и људи од стране светске елите; врло строгим одредбама и угњетавањима за „спас климе, природе, људи и успостављања једнакости и праведности” као и борба против ”пандемије”.

Прочитајте још:  Италија под карантин ставила скоро 16 милиона људи, хаос и конфузија на северу

Годишње окупљање ове елите биће поново у јануару 2021. године. Он би требао бити двоструки врховни догађај. Један грандиозан наступ: велики, глобални корпоративни лидери, услужни и зависни политичари, као и увек. Али сада и медијски циркус, да своју поруку пренесу у свет. Крај за јадне прегледе на ” Youtube”порталу. Сваком пастиру ће се ”удувати у уши”. А важни ”актери” (Stakeholder) ће такође бити дигитално присутни.

”Stakeholder“ има шире значење. Значи представник (нечијег) интереса, важан учесник, повереник, члан групе истих интереса, партнер, власник деоница. Пример за то су и акционари. Норберт Херинг је погледао актере ”Stakeholder“ -а и написао:

Мајкрософт, БП, мастер-картице (Microsoft, BP, Mastercard), једна компанија за инвестиције, нека ИТ група (предузећа са неким иновативним идејама), гарнирана са једном чланицом радничког синдиката и шефицом једне америчке организације за развој, која је раније била банкар и саветница Светског економског форума, – то су „гласови свих ” Stake-holder”-група светског друштва“. При томе је представник за заштиту животне средине један кинески званичник који подржава ”Green Finance” (спектрум финансијских приступа и инструмената) и једног привредног научника који се – не баш радикално, али опет – залаже за коришћење једног процента од укупне домаће производње, за мере против глобалног загревања.

(…) Активирана је мрежа од скоро 10.000 чланова (“Global Shapers“,) у 428 градова (чворишта) и 148 земаља. Ово је нешто попут омладинске организације Светског економског форума. (…) Ако се покажу довољно амбициозним и управљивим (манипулативним), њихова каријера ће бити подстицана.

На тај начин, Клаус Шваб и чланови његовог клуба готово свуда у свету имају некога на утицајној позицији у бизнису, политици или култури, кога могу позвати ако нешто требају знати или кад им треба услуга. А то не кошта практично ништа, јер ”велики” потенцијали ионако желе и морају да стекну (присаједињуј и друге) компаније. (…)

Светски економски форум је, за потребе великог ”новог почетка” ову групу (Global Shapers) прогласио за представнике младе генерације, која треба да се побрине да се дугорочни планови реформи испуне на добробит будуће генерације (елите).

Генијалан посптупак. Све и свашта је прошарано њиховим људима по целом свету, они добијају податке људи из свих држава, ништа им неће промаћи и тако могу да држе свет под контролом, убирати све богатство и елиминисати свакога ко им стоји на путу.

Са ковид-19 вероватно добијамо прве лекције из убеђивања и наређења, лишавања људских и грађанских права, злоупотребе података и напад на наше људско достојанство.


[table id=1 /]


Превод са немачког и приређивање за „Борбу за веру: Данијела Брунер

Извор: https://connectiv.events/durch-"Српске школе на удару џендер лудила"

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Српски језикРусскийEnglish