СВЕТА МИЛЕШЕВСКА ЕПАРХИЈА ЛЕГЛО НЕМОРАЛА (Други део)

0

Атанасије Ракита

Монах протосинђел Мелентије Јаковљевић о истинитим догађањима у милешевској епархији и самовољи ВЛАДИКА И
ЊИХОВИХ ПОДАНИКА,а на штету православне вере.

Долазим у милешевску епархију марта 2011,а његово преосвештрнство Филарет ме распоређује у Куманицу да Богослужим са арх.Николајем. Ту затичем осим оца Николаја и сестре Гавриле и прот.синђ. Германа који болује од дијабетеса. Отац Николај почиње да негодује о мом доласку(дечија болест монашке страсти високе вредности о себи) и почиње са причом о томе како су он и мати му Гаврила све стекли ово што видим и да ће они ово уживати сами. ОНИ ВЕЋ ВИШЕ ОД 15 ГОДИНА ЖИВЕ САМИ У МАНАСТИРУ.

(А нису једини,ман.Давидовица,па Прибојска бања,то је нова мода у Српској православној цркви. Ја због тога би трован на литургију у Темишварској епархији у ман. Светог вел. му. Георгија у Шенђурцу од јеромонаха Никона он је родом из Овчар бањи, он и монахиња сами у манастиру живе .) После мојих молитава мирјани траже од мене молитве. Отац негодује. После мојих ослужених недељних и празничних литургија по очевом благослову пере се цела црква. Ја
налазим у оца Николаја да за време вечерње службе врши проскомидију за сутра, више пута сам видео. После неког времена у манастир долазе његови рођаци, ја читам молитву и жени кажем да има проблем са доњим стомаком. Због мојих дугих молитава на бројаници и пророковања , избачен сам из манастира. А муж од те сестре долази следеће године у мој садашњи манастир из Белог Поља да ми под претњом пиштољем изнуди молитву за болесну жену. Избацујем га напоље из манастира без исте.

Тринаестог Новембра исте године добијам садашњи манастир. Божијом помоћи и помоћи Пресвете Богородице и Свете Тројице крећу исцељења једна за другим( као и Божије провиђење Св.брата Милана Стојића из суседног села Дражевић чији гроб је поред храма. На моју молбу преосвећени епископ Атанасије даје благослов 4.08. 2018. Вадимо његове свете мошти и истог дана враћамо назад у гроб. Мошти су у сандуку у гробу брата Милана. Ово пишем јер доста исцељења на његовом гробу има).

Ја Свету цркву и манастир ретко када пре поноћи затварам. А било је дана када сам остајао и до три, пола пет ујутру читајући молитве долазећем народу православног живља али и неправославнима коки као и ми добише Божију милост. Исцељења и Благодат Светога Духа су изобилно и данас у овом Светом манастиру. У периоду од 6.8.2012 КАДА ПОЧИЊУ ДА МИРИТОЧЕ СВЕТЕ ИКОНЕ. Преко 40 их је мироточило,и не само оне: васкршња јаја, завеса која није била прана месецима мирисала је на свето миро. Поклонио сам је сестра Милени из Ужица 0607408000,иначе излечена од трећег стадијума
карцинома.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ћерке по Божијој промисли и помоћи завршише факултете,мастере и добише посао. Од 2012 па до 2015 пролази око
5.000 посетилаца што се јасно одражава на манастир Куманицу и Милешеву. По Благослову тадашњег владике Филарета дајем новац епархији и добијам за узврат преко 270 килограма свећа. По свргавању владике Филарета ја постајем омражен као његов човек а и због већ напоменутог.Сам отац Николај је давао, владици Јоаникији и сада Атанасију да ме маркирају као врачара.(достсвићу ти бројеве телефона једног броја исцељених). Отац НИКОЛАЈ монаши сестру Милену из Нове Вароши ,непокретну у њеној кући,касније односи у Куманицу(период владике Јоаникија) она се упокојава у манастиру и бива сахрањена на преко 2,5 метара дубине. А опело држи владика Атанасије. Видели многи свештеници и монаси и монахиње. Шта крије гроб те сестре? Владика Јоаникије пред свештеницима у двору ме пита јесам ли ја
врачар и како врачам? Ја одговарам врло непримерено монашком позиву.

Кад ти владико и ове јајаре будете ми показали објаснићути. (Иначе из Куманице ми долази народ са фотографијама својих ближњих. Доживех да видим кад драга му мати Гаврилушка како је отац Николај зове чува стражу на улазу у цркву када ја требам да уђем, ненајављен наравно).Бивам кажњен одузимањем 108.000 динара као донацију од Републике Србије, Разним смицалицама свештеника наклоњених владици .

Владика Атанасије долази 6.08.2017,а 10. 08.2017 на упознавању пита ме јесам ли Ја тај врачар?Критикује ме што немам братију,а он двојицу свешеномонаха отпушта,а мени каже да немам братију. Да вас подсетим да ја немам манастирски конак него живим у сали основне школе. Тражих од владике Јоаникија рб.13/6.7.2015.благослов за изградњу конака(однето на руке у епархију),рб.43/28.10.2016 за зимску капелу(намесн.прибојском протјереју ставроф. Драгану Видаковићу путем поште), рб.45/19.11.2016.достављена тражена документација за изградњу истих(однето на руке) документације нема у архиви,рекао тадашњи владикин секретар прот.јерејставроф. Бранислав.рб.2021.08.2017,тражих поново ,овог пута од владике Атанасија благослов за изградњу капеле у манастиру Св.Тројице у Горњој Бистрици(однето на руке атх.намесн.прибојском.

Прочитајте још:  Теологија "Мајдана"

Владика Атанасије није одговорио до данас. Дана рб.7 /9.7. 2020 тражим благослов за изградњу манастира на подручју милешевске епархије због већ поменутих дешавања око изградње немајући лоцирано место,а уједно као и завет Св.Нектарију Егинском чудотворцу. У Септембру почињем уз помоћ братије( а на већ давно обећаном
земљишту породице Љубивоја и Рајка Оташевић које су ми поклонили)градимо две шупе у селу Брезна да их користим као
испоснице за молитвено тиховање и касније за манастир по благослову. То завршавам у периоду од 10 до 18 септембра.

21.09.2020.заседа преосвећени са свитом и доносе одлуку о неградњи манастира. Уз препоруку окретању изградње конака у постојећем манастиру. БЕЗ ЈАСНОГ ОДГОВОРА, већ поменути прибојски намесник креће у акцију узнемиравања породице
Оташевић(иначе су прве комшије)22.9.2020. зове Љупчета и пита како зашто ми је дато имање. Блага сугестија намесника о казни дародавцима. 25.09.2020.арх.секретар ђакон Горан зове ме из аутомобила уз изговор да иду за Београд и да нисам добио дозволу за градњу манастира. Ја кажем АМИН.

Ђакон потом ми упућује владикину молбу да неградим ништа у Брезни. ТО САМ ОЋУТАО. 27.09.2020. у поподневним сатима (света недеља)зове намесник НовоВарошки прот јереј Станко Благојевић и тражи састанак са мном у присуству поменутог намесника прибојског и владикине десне руке оца прот.јереја Николе(Он ми је један од претпостављених,први владика,потом арх.Теофило,па отац Никола, па владик.секрет ђак. Горан и на крају нам. отац Станко,нема више.),креће њихово убеђивање,блага претња, молба. Намесник прибојки нервозан, ја му одбрусим и покажем му да изађе напоље
јер почиње да виче. Рекох да немам манастирски конак.Ту се и заврши уз моје речи: Пазите се Брезна је за вас
пец,пец,жиш,жиш,даље руке од ње. Одлазе сва тројица. Намесник прибојски и прот.јереј Никола одлазе у Безну на имање Оташевића без питања и најаве уз лаж брату који их је видео. Да су моји пријатељи.И ПОРЕД УПОЗОРЕЊА ДА ЈА НИСАМ ДОЛЕ ОДЛАЗЕ.

Наравно обучени у мантије. Улазе у шупе и врше преметачину по истим. И они кажу БЛАГОСЛОВЕНО ЦАРСТВО ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА. Мало им је то у недељу, а у понедељак резерни владикин играч нам.нов.вар. Станко поново са оцем
Николом владикином продуженом руком ступа на сцену, зову и долазе. Мислим у себи нит сам леп нит паметан,па да пређе на њих. Одува ја њих и оно што су обећали нису испунили. На устима им молба да ја тамо не смем градити, љубави владике ради. По њиховом одласку молим се Господу који преко добро намерних људи добијам одговор зашто не могу да градим.

Владика Атанасије обећао и дао благослов председнику општине Прибој да направи манастир без одобрења Светог Архијерејског Синода оцу Данилу из манастира Дубраве на Увцу. Немам ништа против. Он је клирик Жичке епархије и не може по канону да држи манастире у две епархије. Ма и то ме не интересује ја тражим своје. Од 29.09.2020.
Не престаје прогањање и претње породици Оташевић ,као и мени . 07.10 .2020. на дан ктиторске славе Св. Краља Владислава почиње изградња пута за Увац односно Дубраву. И то мене неинтересује, али долазак председникових (педсед.опш. прибој ) људи на имање породице Оташевић уз изговор да долазе на молитву по мраку, као и преметачина по истим.Шта рећи а не заплакати. До 13.10 .2020, стални притисци и наговарања .

Ја им претим бацањем бомбе и мало се смирују ,11.10.2020 пишемпатријарховов кабинету о свему подробно. Он небулозира и убеђује ме по благослову патријарха што то и добијам касније у писаној форми.13.10.2020. Владика Атанасије шаље прибојског пароха породици Оташевић који покушава да их убеди да поклоне имање епархији. Како нема плода убеђивању креће отворена претња о избацивању из цркве,неломљење колача,непричешћивање, нема помена упокојенима. Страшно. После добијених доказа подносим епархијском суду тужбу на свештенике и владику због оваквог притиска .

ДО ДАНАС 29.10.2020. НЕМАМ ОДГОВОГ. Јуче 28.10 2020. Поново подносинм молбу та изградњу манастира у моје име и име одбора за градњу. Истог дана креће владикина помама за људима и уговара и шаље позиве да дођу без мене. Они то одбијају,уручује им чак и позиве.Наравно и мене позива уз претњу :ПОКАЗАЋУ ТИ ЈА.

Прочитајте још:  Архим. Лазар Абашидзе: Човек који не види свој грех налази се у чудном, неприродном одушевљењу

Вечерас 29.10.2020 у 19 сати имам састанак са преосвећеним владиком Атанасијем.О моје среће, владика ме зове на састанак. Бивши на састанку нисам могао да издржим његово правдање па сам устао и отишао. Поново су звали Оташевиће којима су уручили позиве да дођу на састанак. А по мом благослову нису дошли, јер не видим зашто. Овог тренутка сам се сетио на једном сабрању монаштва епархије Милешевске у манастиру Милешева служена је литургија на којој је мати Аквилина носилила трикирије и дрикирије носила на великом ходу и целивала му десницу, држала на иже херувини
пешкир и омивала му руке, поред нас монаха и свештено служитеља.

Позвани Оташевици по овом писму:

Господину Рајку Оташевићу,
Парохија трећа прибојска при Храму Светог Великомученика кнеза Лазара у Старом Прибоју

Поштовани брате у Христу, Будући да смо обавештени од настојитеља манастира Свете Тројице у Доњој Бистрици Високопреподобног протосинђела Мелентија (Јаковљевића) да сте, без благослова свога надлежног парохијског свештеника,-Парохије треће прибојске при Храму Светог Великомученика кнеза Лазара Косовског у Старом Прибоју,
ангажовани као донатор земљишта на простору Парохије кратовске, такође без благослова тамошњег надлежног пароха
кратовског, а то све значи и без блегослова хадлежног Епископа милешевског, и без благослова Српске Православне Цркве а под неовлашћеним руководством Висикопреподобног протосинђела Мелентија(Јковљевића) настојатеља манастира Свете Тројице у Доњој Бистрици на градњи некаквог како он то зове ,,исихастичког манастира“, а за шта он такође није добио благослов надлежног Епископа милешевског, то Вас ја као надлежни Епископ милешевски и чувар реда и поретка на овом простору Спрске Православне Цркве, позивам да дођете у Епархијски двор у Пријепољу 29. октобра 2020.годие у 19 часова. С обзиром да смо по овој истој теми упутили позив Виксопреподобном, проптосинжелу
Мелентију (Јаковљевићу), можете ако желите доћи и заједно, да бисмо заједнички размотрили шта Устав Спрске Православне Цркве прописује код оснивања нових сакралних објеката. Са Божијим благословом,

Епископ Милешевски АТАНАСИЈЕ

Е. Бр. 478/20

28. октобар 2020.

Тужбу епархијском суду подносим 15.10.2020. Владика Атанасије својим начином живота,раскалашњошћу,троши епархијске пара на нов аутомобил јер је његов слупао у Чачку и купио истог дана други Шкоду. А епархија има нов комби, грајање окреће на пелет а ја немам конак. Епархија има у поседу преко 2000 хектара шуме. Обавеза епархије је да обезбеди конак манастиру. Врши продају шуме а пара у епархији нема. Где одлазе паре?

Патријарху,Синоду или сиротињи? Сиромашним манастирима? Зида зграду за кројачку радионицу у манастиру Милешеви а има их у спц на десетине,и оне једва намичу крај с крајем. Манастир у Дубници месецима нема литургију.Отеран јеромонах Максим као и јеромонах Гаврило. Пре тога владика Јоаникије отерао арх.Макарија. А мени владика Атанасије пева о монаштву. Колико људи твоји свештеници зову телефоном и моле да дођу на литургију. КОЛИКО ВЛАДИКО? Терате децу под претњом да ће добити лошу оцену доводиш на литургију.То раде твоји свештеници. Зове, прете. Ти брату који у нововарошкој општини изградио цркву у свом селу,зато што је добар са владиком Филаретом кажеш: А ТИ ОНО ПРАВИШ НЕКУ ЦРКВУ. Од твојих небулозних изјава смеју нам се остале вере на овом простору. А ОВДЕ СУ КРСТ,КРИЖ И ПОЛУМЕСЕЦ. Сећаш ли се када си служио свету архијерејску службу у ман. Свете Тројице у Горњој Бистрици да си на проповеди рекао окупљеном народу: не идите код врачара, указујући на мене. И да си ти,како рече паметнији јер
имаш факултет.

Служих ја са тобом али и нам.прот.јер.Станко Благојевић и садашњи прот.јереј онда протођакон Никола, када ти
то рече. Колико ти дају А отац Николај из куманице,намесник Драган прибојски, намесник Игод пријепољски, намесник
нововарошке цркве Радмило испод руке пара.Колико владико. И ТИ И КАЖЕТЕ :БЛАГОСЛОВЕНО ЦАРСТВО ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА.

АМИН.

Ма устани куко и мотико па очисти своје двориште од зла. Браћо монаси и монахиње (и владике су монаси)који сте доживели и доживљавате ово и слично устанимо на молитву .Да се сакупимо у једном простору на заједничку молитву и истребимо жито од кукоља. Па макар био ја први међу њима. ЈА ЋУ ДА СТАВИМ ОБАДВЕ РУКЕ И ГЛАВУ НА СВЕТО ЈЕВАЊЂЕЉЕ ДА ГОВОРИМ ИСТИНУ.А ови свети,јер сте безгрешни само десницу ове које прозвах. Устаните ви који сте у манастиру силовани,прогоњени самовлашћу нечијом. Устаните монаси и монахиње који сте доживели и доживљавате и дан данас сексуално злостављање од владика,игумана игуманија. Устани монаше и бори се за Христа васкрслога. И њега су гонили и нас ће. Да се помолимо да дођу они од Бога дани а не од људи изабрани. МИР ВАМ И РАДОСТ ОД ГОСПОДА,СРЕЋНИ МИ
БИЛИ,како рече мој добри отац .БОД ВАС ВЕСЕЛИО.

Прочитајте још:  Содомитски лобисти преко просодомитских медија настављају хајку на владику Никанора

ЈА ПРОТОСИНЂЕЛ МЕЛЕНТИЈЕ ЈАКОВЉЕВИЋ манастир Свете Тројице у Горњој Бистрици милешевска епархија.

————

Праштајте ми на дописивању, јер толико тога се издешавало за ово време владике Атанасија да ми стално наилазе на ум дешавања којима сам био сведок. После исценираног сукоба и малтретирања владике Филарета од стране владике Атанасија његови поданици на чијем челу је проројереј-ставрофор Игор Ерић намесник пријепољског храма Св.Василија острошког,после сазива и Светеархијерејске литургије креће прање владикино о његовој невиности о сукобу са вл.Филаретом.

Мучно,бедно пуно бљувотиња.Као перјаница свега поменути отац Игор предлаже већ припремљено писмо подршке владики Атанасију,које чита и први потписује.То чине сви осим ове будале Мелентија који зна одакле смрди.

А што и да не, имати 2000 па и 3000 кућа у парохији. Мало ли је брате. А да не причам о сексуалним аферама свештеника, о веронауци где деца по цео дан играју лопте док свештеници имају забавнија посла. Да се вратим на састанак са преосвећеним владиком Атанасијем дана 29.10 2020.године Господње.

Састанку је претходило упорно наваљивљње на породицу ОТШЕВИЋ ДА ДОЂУ НА ПРАЊЕ МОЗГА код преосвећеног владике, не били их убедили да имање за будући манастир препишу парохији. Питали су ме шта да раде. Ја им казах да немају шта код њих без мене.Јасно стоји у њиховој изјави све.

Владика немајући куд позива и мене(до тада ни једном звао,осим сусрета исценираног у епархијском двору на улазу каа доносим месечни извештај.Незнам и нећу да знам да ли је био пијан. Гледа ме,гледа неда благослов и каже:Ја сам тебе оче звао на разговор.ЈА кажем: Ти мене звао преосвећени,НЕ. То је смислио отац СТАНКО нововарошки намесник. Ја сам му рекао не.Звао је и ђакон Горан, ЈА МУ РЕКОХ ДА НЕ ЛАЖЕ,јер ја то нетражих.

Рекох владици: МОГУ ЛИ ЈА ДА ЗАВРШИМ ОВО ЗАШТА ДОЂОХ. Окренио сам се и пошао да предам извештај. Покварих им расположење јер ђакони бише ту. И не уловише ништа. Ја им рекох да користе изанђале штосове АКТУЕЛНЕ У СПЦ. Моја братија не долази по мом благослову на састанак, јер немају шта да причају са владиком. Кажу оцу Ранку: наше имање даћемо оцу Мелентију, а владици идемо када буде добио отац Мелентије благослов за манастир.

Разговор обављен 30.10 2020. пре подне)први пут тада за ових година прилази ми владика Атанасије уз поздрав:ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ и ХРИСТОС ПО СРЕДИ НАС,па још се и целивасмо. На том састанку присуствоваше ђакони владикини горан и овом другом не знам име мислим анаенад, отац Игор и отац Никола. веђ смишљен сценарио. Владикин самоспев о његовој братској љубави и невиности. Ја му на питање шта имам да кажем на његов монолог одговарам: немојте да малтретирате ове људе Оташевиће .

Владика тражи да све уђе у записник.Ја кажем да ћу ја то да потпишем. Устајем и кажем :Идем Владико да ти дам повод да ме казниш. И додајем код врата канцеларије: Пишем Светом Архијерејском Синоду и владикамаа,а онда јавности. Пре писања Његовој Светости усмено пренео ђакону Горану да ћу то учинити. Добијам казну без наведеног учињеног дела. Али кадија тужи кадија суди. Народ се згражава од свештеника .Иду у кратким панталонама, мајицама на трегере, по плажама у купаћима. Кога они да исповеде, ПА НАРОД СЕ СМЕЈЕ.

Па зар је владика Филарет скинут да дође онај ко ће да убије православље у милешевској епархији. Помозите да се ово не догоди и поставите доброг пастира овог оронулог стада које изумире лошим чобанином.
Целивам вашу десницу и просим ваш благослов.

064/4209097 прот.синђ.Мелентије Јаковљевић старешина манастира Свете Тројице у Горњој Бистрици.

Морам додати још један напад владике Атанасија на породицу Оташевић,пре пар дана новопостављени намесник Прибојски, протјереј-ставрофор Марко Папић зове брата Љубивоја Оташевића и тражи од њега да имање поклоне епархији.Шта је безумник још наумио.Казнио је два пута по 15 дана оца Мелентија што говори истину.

Писали сте о овоме један део. Ја вас молим да објавите у целости овај текст и сву одговорност и последице на мене. Бог је истина, пут и живот. Бог да вас Благослови.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *