Мале ситнице могу многе да промене ваш однос са партнером

0

Фото: Депосит

Међутим, све то можете спречити ако се на дневној основи само мало потрудите. Здрава веза је она која се заснива на поверењу и сигурности, због чега су мале ствари довољне да љубав остане јака. За разлику од великих гестова који се практикују једном годишње, мали тренуци нежности, љубави и пажње ће вашој вољеној особи показати колико вам она значи – сваког дана.

Обратите пажњу на мале ствари

Лако је превидети ситнице попут јутарњег пољупца, поздрава или загрљаја. Међутим психолози тврде да су управо они најважније ствари којима треба да посветите пажњу у току дана. Уживајте у њима. Дозволите себи да застанете (шта год да радите) и да кажете свом партнеру да га волите. Загрлите га снажно и пожелите му лаку ноћ. Јер магично је осећање спавати крај неког кога искрено волите.




Постављајте питања уместо претпоставки

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Без обзира колико дуго сте у браку / вези и колико мислили да познајете своју вољену особу, никад не треба да се служите претпоставкама. Врло је опасно тврде психолози претпостављати шта неко други мисли, јер то често доводи до неспоразума и повређених осећања. Једноставнија и практичнија варијанта је постављање питања.

Зауставите се пре него што кажете или урадите нешто што не бисте желели.
Ставите паузу

Ако приметите да се ствари отимају контроли док разговарате о нечем важном са вашим партнером, препоручљиво је да искористите Тиме – Оут карту. Зауставите се пре него што кажете или урадите нешто што не бисте желели. Реците партнеру да ћете разговор наставити када будете смиренији, и када мало боље размислите о целој ствари.

Прочитајте још:  Подстицање љубоморе је све само не паметна идеја

Разговарајте

Комуникација није важна само на почетку везе, већ и након деценије проведене у заједници (и више наравно). Разговајате са својим партнером у току дана, о свему, не само о актуелним светским темама. О својим осећањима, страховима, тежњама, очекивањима, плановима.


[table id=1 /]




Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *