Посветлите косу без коришћења фарбе

0

(Фото: Shutterstock)

Да бисте имали светлију боју косе, не морате да одете код фризера, већ своју природну боју за косу потражите у вашој кухињи. Ово су четири састојка који на природан начин могу да посветли косу.

Мед
Мед је савршен састојак за посветљивање косе јер садржи врло малу количину хидроген пероксида и истовремено хидрира власи. Мед је врло лепљив и тешко га је опрати са косе и зато би га требало добро измешати с мало млаке воде или лимуна како би га лакше нанели, али и испрали.

Нанесите мешавину на целу косу, покријте главу капицом за туширање или најлонском кесом и оставите да одстоји преко ноћи.

Камилица
Камилица је савршен напитак, али и једнако добар савезник лепоте. Направите што јачи чај од камилице и оставите да се охлади. Чај нанесите на целу косу или само праменове, пустите да се природно осуши. Камилица ће неговати вашу косу и истовремено је посветлети за пар нијанси.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лимун
Овај цитрус један је од најпопуларнијих начина посветљивња косе. Лимунов сок препун је цитрусне киселине која може природно да посветли косу. Измешајте четвртину шољице топле воде с шољицом сока од лимуна и сипајте у бочицу са распршивачем. Обзиром на то како лимун исушује косу, па уколико вам је сува коса у мешавину додајте мало регенератора или уља. Пошприцајте косу и оставите да тако одстоји.

Цимет
Овај мирисни састојак идеалан је за посветљавање тамне косе јер ће власима пружити топао, светлији тон, без наранџастог одсјаја. На влажну косу са регенератором за косу нанесите мешавину цимета у праху и млаке воде. Мешавину добро утрљајте у косу од корена до врхова и покријте капицом за туширање. Оставите да тако неко време, а препорука је што дуже, то боље. Цимет је један од најсигурнијих састојака за посветљавање косе тако да поступак можете поновити колико год пута желите.

Прочитајте још:  Тамни колутови око очију су прошлост: Ово је храна која брише подочњаке!

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *