Не можете да одете до стоматолога? Ево како да се бринете о ЗДРАВЉУ ЗУБА за време коронавируса

0

Фото: Депозит

Ово је само један од проблема који нас је задесио у 2020. години.

Британско стоматолошко удружење процењује да су, од мартовске блокаде, стоматолози у Енглеској имали скоро 19 милиона мање третмана него у истом периоду прошле године.

Иако се неки рутински стоматолошки третмани сада поново доступни, у Великој Британији је оперативни капацитет операција смањен, а неки тријажирају пацијенте у складу са нивоом потреба и ризика. Најбоље је да свог стоматолога контактирате телефоном или мејлом да бисте видели да ли је потребно га посетити.




Струка се све више прилагођава како се вирус шири. На пример, неки стоматолози су прешли на ручне алате који су спорији и стварају мање прскања. У Енглеској је “време заостајања” током којег соба за пријем мора остати празна након било каквог поступка како би се детаљно очистила и дезинфиковала.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Стручњаци напомињу да се већина зубних проблема може да се спречи. Прење зуба ујутру и увече, по два минута сваки пут, обично ће бити довољно за спречавање пропадања зуба и болесни десни. Студије су, међутим, показале да људи перу зубе у просеку 43 секунде.

Било која паста за зубе са флуором ће бити од користи. Не само да да помаже у спречавању каријеса, већ и успорава брзину напредовања постојећег. Стручњаци напомињу да није важно да ли зубе перете обичном или електричном четкицом.

Што се тиче мењања четкица најбоље за здравље зуба је да четкицу мењате на свака три месеца, а већина људи се не придржава овог правила.

Прочитајте још:  Кад прође епидемија – хоће ли нам наметати и вакцине против Covid-19 и чип-доказ имунитета?

Такође, потребно је обратити пажњу на исхрану, а истраживања показују погубне резултате где људи за време пандемије много више користе грицкалице и брзу исхрану препуну угљених хидрате, него што је то случај био пре вируса.


[table id=1 /]




Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *