Старински рецепт за јачање имунитета: Моћна комбинација 2 састојка штити од вируса

0

Foto: Shuterstock

И мед и бели лук имају изванредне медицинске ефекте и веома су корисни за здравље и јачање целокупног организма, али укус није баш свима по вољи. Ако направите овај ферментисани бели лук, добијате одлично средство за борбу против вируса, прехлада и грипа, као и јачање имунитета, само са мање љутине и тешког мириса.

Најтежи посао је, наравно чишћење белог лука, а потребно вам је толико да напуните теглу до отприлике једне половине или три четвртине. Најбрже ћете то урадити ако сваки чен лупите оштро пљоснатом страницом ножа, тако ће се најлакше ољуштити. При том ће пустити и мало сока.




Напуните теглу и прелијте медом, па затворите и оставите на мрачно и хладно место. Повремено мало преврните теглу – окрените на доле, па опет на горе.

Процес фрементације почиње захваљујући баш том соку белог лука. Испод тегле ставите тацну, за случај да мало мешавине “прекипи”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Већ за недељу дана, појавиће се мехурићи на површини, а ферментација траје око месец дана кад већ можете конзумирати бели лук – биће далеко мекши и укуснији, а позитивна својства овог народног лека су немерљиво велика.


[table id=1 /]




Лепа и срећна

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *