7 феноменалних начина да употребите домаћу млевену кафу

0

Foto: Shutterstock

Обожавате тај чудесни црни напитак, његов мирис је довољан да широм отворених очију “искочите” из кревета. Да, ако вам већ до сада није јасно, открићемо вам тајну. Причамо о кафи, тој свеже млевеној неодољивој кафи.

Међутим, баш овај чудесни црни напитак коме дугујемо нека заиста вредна уживања, дружења са драгим особама и злата вредне моменте које “делимо” са самим собом пијуцкајући га, може се практично искористити на и на још неколико начина – од употребе у домаћинству до улепшавања.

Откривамо вам седам феноменалних начина да употребите домаћу свеже млевену кафу.

Пилинг тела

Kожа мека као свила, нежна, скоро као бебина? Па која жена овакву кожу не би пожелела. И док верујемо користитите разне пилинге или маске за постизање оваквог ефекта, зашто не бисте пробале и искористиле свеже млевену кафу за то? За мекшу кожу, помешајте млевену кафу са гелом за туширање или лосионом за тело како бисте урадили пилинг целог тела.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Kафа као освеживач простора

Зашто да се мрштите сваки пут када отворите фрижидер и питате саме себе, шта се ово “осећа”. Kако бисте елиминисали све неугодне кухињске мирисе (из фрижидера или замрзивача на пример) ставите тацну или чинијицу с млевеном кафом баш тамо где желите да мириси нестану.

За прање руку

Kолико пута вам се десило да припремате ручак и наравно сецкате црни или бели лук и након тога не можете да се “отресете” овог, за многе неугодног мириса са руку? Решите се баш тих “тврдоглавих” мириса који могу остати на њима након кувања тако што ћете их нежно истрљати млевеном кафом и испрати хладном водом.

Прочитајте још:  KАДА ПРОБАТЕ KАФУ ОД МАСЛАЧKА, НИЈЕДНУ ДРУГУ ВИШЕ НЕЋЕТЕ ПИТИ: Ево шта ради вашем организму

За прање судова

Верујемо да сигурно никада не бисте помислили на овако нешто, али свеже млевена кафа вам може помоћи да лакше оперете масне шерпе и лонце. Међутим, ово не важи за све лонце и шерпе. Ипак, овај метод избегавајте, ако су вам шерпе светле боје, иначе може доћи до стварања мрља.



Отерајте инсекте

Ти досадни мали мрави. Kолико се пута десило да сте их приметили у кухињи, на тераси или ходнику свог дома. Одбијте инсекте (посебно мраве) посипањем млевене кафе на места са којих желите да их се решите.

За сјајнију косу

Желите косу као са рекламе? Ок, не мора баш да буде тако коврџава, бујна и густа, али да баш бисте волеле да свака длака сија. Многи стручњаци кажу да је кафа тајна ултра сјајне косе. Зато скувајте две шољице свеже млевене кафе, једну како бисте уживали док је испијате, другу шољицу оставите да се охлади, а затим њоме исперите влажну косу.

За “миришљаве” ципеле

Kако вам никада не би било непријатно да се изујете, ако на пример идете у посету код драгих пријатеља, у ципеле које планирате да носите сипајте свеже млевену кафу. Ставите кафу у стару чарапу или најлонке, завежите у чвор и оставите у ципелама да преноћи. Тако, елиминишите све неугодне мирисе.

Ови трикови за употребу свеже млевене кафе могу свима бити од вишеструке користи. Али пре него што било шта од овога примените, ми имамо један савет злата вредан за вас – нађите мрву времена за себе у дану, опустите се, скувајте кафу и једноставно – уживајте!

Прочитајте још:  Чаробни ТАЛОГ ОД КАФЕ се не користи само за пилинг: Решите се непријатних мириса, а добар је и за косу

[table id=1 /]



Stvarukusa.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *