Савршено предјело за предстојеће празнике: Kнедле пуњене ајваром

0

Foto: Shutterstock

Kнедле не морају бити искључиво са шљивама.Све је више и оних људи који би те слатке кнедле радо мењали за слане, на пример неке са ајваром. Многи чак наводе да су управо слане кнедле права посластица.

Ове које вам представљамо су посебно популарне током јесењег и зимског периода, јер је њихово пуњење део традиционалне зимнице. Пуњене су ајваром. Да ли љути, благи или цепкани, избор је на вама, а да све добије додатну сласт, доприноси куглица моцарела сира, која је такође део фила.

Ове кнедле се једу топле, док је моззарела још растопљена. Уколико вам остане по нека и за сутрадан, кнедлу само лепо загрејте у микроталасној.




Састојци :

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тесто (за 10 кнедли):

500 гр кромпира
30 + 50 гр путера
1 јаје
250 гр брашна
Фил:

ајвар
10 лоптица моцарела сира (уколико немате моззарелу, можете ставити и комадић крем сира)
Презле:

150 г презли
2 кашике млевеног бадема (опционо)
30 г путера
1/2 кашичице соли
зачини по жељи (мало бибера, першун, слатка млевена паприка)




Kромпир ољуштите и скувајте. Процедите га одмах након кувања, додајте 30 гр путера, изгњечите у пире и оставите да се прохлади. Направите тесто од охлађеног кромпира, брашна, јајета и још 50 гр омекшалог путера.

Одвајајте по 90-100 гр теста и влажним рукама тесто растањите међу длановима. На средини ставите мало ајвара и лоптицу моззареле, затворите са свих страна и обликујте лоптицу.

У шерпу ставите воду и прстохват соли и пустите да проври. Спуштајте лоптице у кипућу воду и кувајте док не испливају на површину.

Прочитајте још:  Мандарине - воће које треба јести сваки дан!

Направите презле тако што ћете отопити путер, па додати остале састојке и на тихој ватри мешати у тигању док се смеса мало не зарумени. Пазите да не изгори. Уваљајте кнедле у смесу са презлама и уживајте у овом јесењем специјалитету. Уколико вам остане времена и енергије, за дезерт направите кексиће са бадемом.

[table id=1 /]



лепотаиздравље.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *