Кубанци убијали америчке дипломате микроталасним зрачењем

0

Микроталасно зрачење највероватнији је узрок болести америчких дипломата у Кини и на Куби, наводи се у новом извештају одбора Националне академије наука у САД.

Студија коју је наручио Стејт департмент има за циљ да се утврди узрок мистериозних обољевања америчких дипломата која су примећена од краја 2016. године.

Скенирањем су утврђене промене мозга америчких дипломата које су радиле на Куби и које су пријавиле здравствене проблеме, али значај тих промена и шта их је изазвало нису били јасни.
У новом извештају се наводи да је „усмерена, импулсна радиофреквенцијска енергија највероватније“ објашњење за симптоме као што су интензиван притисак у глави, вртоглавица и когнитивне потешкоће.

Ово објашњење је, наводи се, вероватније од других која су претходно разматрана, као што су тропске болести или психолошки проблеми.

Извор микроталаса, међутим, није наведен.

Од краја 2016. до маја 2018. године, неколико америчких и канадских дипломата у Хавани жалило се на здравствене проблеме непознатог узрока. Један податак америчке владе је да је тиме било погођено 26 људи.

Исте симптоме 2017. године пријавиле су и дипломате у Кини.

Неки су рекли да чују високе тонове сличне зрикавцима док су код куће или у хотелима, што је најпре довело до теорије напада звуком.

Међутим ФБИ тада није нашао доказе да су звучни таласи могли да то проузрокују.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Прочитајте још: 
(Бета)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.