Кубанци убијали америчке дипломате микроталасним зрачењем

0

Микроталасно зрачење највероватнији је узрок болести америчких дипломата у Кини и на Куби, наводи се у новом извештају одбора Националне академије наука у САД.

Студија коју је наручио Стејт департмент има за циљ да се утврди узрок мистериозних обољевања америчких дипломата која су примећена од краја 2016. године.

Скенирањем су утврђене промене мозга америчких дипломата које су радиле на Куби и које су пријавиле здравствене проблеме, али значај тих промена и шта их је изазвало нису били јасни.




У новом извештају се наводи да је “усмерена, импулсна радиофреквенцијска енергија највероватније” објашњење за симптоме као што су интензиван притисак у глави, вртоглавица и когнитивне потешкоће.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово објашњење је, наводи се, вероватније од других која су претходно разматрана, као што су тропске болести или психолошки проблеми.

Извор микроталаса, међутим, није наведен.

Од краја 2016. до маја 2018. године, неколико америчких и канадских дипломата у Хавани жалило се на здравствене проблеме непознатог узрока. Један податак америчке владе је да је тиме било погођено 26 људи.

Исте симптоме 2017. године пријавиле су и дипломате у Кини.

Неки су рекли да чују високе тонове сличне зрикавцима док су код куће или у хотелима, што је најпре довело до теорије напада звуком.

Међутим ФБИ тада није нашао доказе да су звучни таласи могли да то проузрокују.

[table id=1 /]


Прочитајте још: 

Прочитајте још:  Украјински министар: Не видим непосредну претњу од Русије



(Бета)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *