Весић: Џеј заслужује да почива у Алеји заслужних грађана

2

Џеј (Принтскрин)

Скупштина града Београда добила је предлог ромских удружења да Џеј Рамадановски буде сахрањен у Алеји заслужних грађана, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић и додао да Џеј заслужује да почива међу заслужним грађанима Београда.

Весић је навео да се таква част заслужује успешном професионалном каријером, научним радом, али и уметничким делом.

„Џеј је за живота постао неко чије су песме слушали и они који нису волели музику коју је он певао. Био је добри дух Београда, није био савршен као што није нико од нас, али је био шмекер. Једноставно, Џеј. Колико је био велики најбоље показује осећај који смо сви имали када смо сазнали да је умро. И ми који смо га лично познавали, и они који су га знали само кроз песме. Осетили смо као да смо изгубили члана породице”, рекао је Весић на ТВ Хепи, пренео је Танјуг.




Он је подсетио да је и песник Танасије Младеновић рекао да мртви имају право на живот, наводећи да је Џеј себи за живота обезбедио вечни живот кроз песме које ће се певати док Срба и Београда буде било.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Весић је додао и да ће предложити да Џеј добије обележје у Панчићевом парку на Дорћолу, поред Скендербегове улице где је одрастао.

Он је подсетио да би неко добио обележје или улицу, према одлукама Скупштине града Београда, мора да прође три године од смрти.

„Ја ћу дати предлог, па имамо три године да наши уметници размисле како да се Џеја најбоље сећамо”, закључио је Весић.

Прочитајте још:  Весић затражио да се угоститељи који користе простор Града ослободе плаћања закупа за мај

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Весић: Џеј заслужује да почива у Алеји заслужних грађана

    1. Баш тако Брате. У овој несретној земљи све је наопако , ненормално је нормално, Велеиздајници добијају ордење а ратници једва преживљавају. Има само за настране политичаре, ове из реадмисије и за џихадисте. Мало памети и слоге па ће и нас Вишњи да погледа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *