Како је Њутн уз помоћ Велике пирамиде предвиђао библијски крај света

0

Исак Њутн се може сматрати једним од најпознатијих научника свих времена. Његова истраживања одвела су га даље од математике, астрономије и физике до сфера које су далеко од уобичајене науке. Његове белешке извучене из пожара откривају да је и њега занимала апокалипса, али на веома необичан начин.

Поред импресивног научног наслеђа, Њутн је након смрти 1727. године оставио и велики број необјављених бележака. Они су сведочанство о његовом дугом и наводно опсесивном интересовању за окултно: алхемију и теорију библијске апокалипсе.

Те мистичне склоности, од којих би многе својевремено сматрале јересом, могу се видети у белешкама које се тренутно продају на аукцији у „Сотебијевој кући“ за око 375.000 америчких долара.




Ови рукописи су фрагменти су преживели пожар који је највероватније изазвао његов пас Дајамонд превртњем свеће. У једној од белешки Њутн се осврће на Велику пирамиду у Гизи која је саграђена у древно египатско време по налогу фараона Куфуа. Овај објекат је пројектован на основу египатске мерне јединице која се назива краљевски лакат.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Њутн је сматрао да би квантификовањем краљевског лакта могао да усаврши сопствене теорије о гравитацији и на тај начин пружи невиђено тачну меру обима Земље – истовремено откључавајући и друге нејасне и „свете“ геометријске увиде, који на крају могао предвидети када ће се свет завршити, као што је предвиђено у Библији.




„Покушавао је да нађе доказ за своју теорију гравитације, али поред тога се сматрало да су древни Египћани чували тајне алхемије које су у међувремену изгубљене“, рекао је Габријел Хитон, стручњак за „Сотебијеве“ рукописе.
„Данас се ова подручја проучавања сматрају необичним и псеудонаучним, али Њутну се у седамнаестом веку нису чинила тако“, тврди Хитон, преноси научни портал „Сајенс алерт“.

Прочитајте још:  Следећа станица – апокалипса: Бајденова администрација покреће Трећи светски рат

Ове белешке део су Њутнове невероватне и сложене мреже студија које су међусобно испреплетене и обухватају подручја као што су природна филозофија, алхемија и теологија. Научник је можда веровао да је само један део њих погодан за објављивање, наводи се у најави аукције.

„Није изненађујуће што није објављивао ништа о алхемији, јер је тајност била веома раширен принцип у овом пољу истраживања, а да су његова теолошка уверења објављена коштала би га (барем) каријере“, наводи се у тексту.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *