Поповић позвао руске партнере да улажу у Србију

1

На састанку Међувладиног комитета за трговинско-економску и научно-техничку сарадњу Србије и Русије одржаном у Москви, копредседник Ненад Поповић позвао је руске партнере да наставе улагања у Србију, констатујући да је наша земља за њих најбоље тржиште у Европи.

Упркос томе што је пандемија вируса корона довела до пада економске активности у целом свету и утицала на динамику односа између Србије и Русије две земље имају огроман потенцијал за даљи развој сарадње.

„Нажалост, парламентарни избори у Србији, пандемија и криза која је практично погодила економије свих земаља света утицали су и на динамику наших односа“, оценио је Јуриј Борисов, копредседник Мешовите комисије и потпредседник руске Владе.

Он је истовремено изразио наду да ће ти односи бити обновљени и да ће темпо сарадње бити враћен на ниво на којем је био до 2020. године. Борисов је подсетио да је прошле године повећана трговинска размена за више од 22 одсто.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Односи Србије и Русије су најбољи у историји, пре свега захваљујући блиском личном односу председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина”, рекао је српски министар.

Поповић се такође захвалио Русији на принципијелној подршци коју коју Русија пружа Србији у очувању територијалног интегритета и суверенитета по питању Косова и Метохије.

„Што се тиче економске сарадње имамо огроман потенцијал. Србија је једина земља у свету која све што произведе у Србији може да извози на руско тржиште и тржиште Евроазије без царина. Тај потенцијал морамо да искористимо много више и сигуран сам да ћемо успети да ову сарадњу подигнемо на још виши ниво. Имамо пуну подршку руске стране да наши прехрамбени производи — који чак и у време ове пандемије корона вируса имају раст експорта у РФ — буду још више присутни на полицама продавница и супермаркета у Москви, Санкт Петербургу и другим градовима“, рекао је Поповић.

Прочитајте још:  Како је „Мило Бритва“ уништио српску Спарту

Жеља нам је, додао је он, да у следећих пет година повећамо наш извоз у Русију на 1,5 милијарди долара, што би, како је оценио био историјски успех у нашем извозу.

[table id=1 /]



Оливера Икодиновић / Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Поповић позвао руске партнере да улажу у Србију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *